Kylling og nudler med hoisinsaus

I det vi hadde gått langt og lenger enn langt, skjønte vi også at vi hadde gått feil. Terrenget stemte ikke med kartet. Og tvilen kom sigende om hva turmålet ville bli.
En liten matbit og diskusjon senere var enighet oppnådd om veien videre. Og det  bar atter en gang opp mot høyden. 

Gjennom skatet og med egga i sikte. Og det åpenbarte det seg ett fantastisk skue. Toppen! Og den var slett ikke der vi var, men tvers over dalen som bredde seg ut foran synet på oss. Kart og terreng var plutselig i likevekt igjen. Alt stemte. Bortsett fra at turen ble lang. Litt ekstra lang med strafferunder for manglende forbredelser.

Og dermed ble middagen også sen. Svært sen. Men ytterst nødvendig. Da er det greit med noen raske, smaksrike og gode greier i bakhånd. Mat som gjør seg nesten selv. Og smaker godt.

Og skulle du være i tvil. Det er helt greit på en hverdag, helgedag og helt uten langtur også.
Kylling og nudler med hoisinsaus til 4
4 kyllingfileter
1 dl hoisinsaus
300 g nudler
Cirka 700 g grønnsaker, for eksempel purre, broccoli, gulrot, sukkererter, asparges, løk, kål eller hva du måtte ha. Bruk en tre-fire sorter.
1 bunt koriander 
Olivenolje
Salt
Pepper

Sett på ovnen på 160 grader.
Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper, og brun dem litt på hver side i varm olje i en stekepanne. Ha de over i en ildfast form om du ikke har en panne som tåler å settes i stekeovnen. Pensle med hoisinsaus, ikke hele desiliteren, men ett strøk. Sett i ovnen i 20 minutter. 

Grønnsakene deler du i biter. Gi dem en omgang med varme og olivenolje i en stekepanne eller wok. I dag har jeg brukt løk, asparges, broccoli og til og med ett eple som var det jeg hadde liggende. Eple er med på å gi en litt frisk smak. Og nå er det jo sesong for de ekstra gode fra en hage nær deg. Eller fruktdisken.

Nudlene koker du etter anvisning. Hell av vannet. Og her rører du inn hoisinsausen.

Bland sammen nudler, grønnsakene og frisk koriander. Smak til med salt og pepper.
Og ha kyllingen pent over, eller ved siden av i passe biter. 

God middag!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør