Smågrov spinat- og olivenpai

Det er skikkelig vår i lufta. I morgen er det kanskje vinter igjen.. Men i dag er det vår. Og det er mandag. 
Og da har det seg, i alle fall av og til, at en føler for en frisk start. Med påsken unnagjort, helg og litt unormal døgnrytme er det om å gjøre at denne nye starten innebærer de gode gamle rutinene kroppen er så vant til. Og det innebærer gjerne fargen grønt.

Grønt er skjønt, rett og slett. Og jeg liker spinat. En skikkelig kraftkar av en grønnskolling. Sammen med hvitløk og parmesan gjør den seg helt utmerket. Og med en boks rømme som rett og slett ikke kunne kastes var dagen og hverdagsrutinene igjen på rett kjøl. Det føles i alle fall sånn akkurat nå.

Så selv om mandag statistisk sett er en dårlig dag for nye forsett og en frisk start, tok jeg sjansen. Det kan jo også gjentas en tirsdag. 

Paibunn
125 g hvetemel
50 g sammalt hvete
50 g smør
75 g gresk youghurt naturell

Fyll
1 pose spinat
6 fedd hvitløk
1 glass sorte oliven

Eggestand
3 egg
1 boks lettrømme
150 g revet parmesan 

Vi starter som alltid på bunn. Smuldre smør inn sammen med melet. Ha i youghurt og kna godt sammen. Pakk deigen i plast, og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.

Sett ovnen på 225 grader. Trykk deigen ut i en paiform med en 24 cm i diameter. Bruk en gaffel for å prikke hull i bunnen. Forstek bunnen i 15 minutter.

Rens og hakk opp hvitløksfeddenen. Jeg har de i panna sammen med spinaten. Den varmebehandler jeg slik at den detter litt sammen. Du kan også dampe spinaten, og heller ha hvitløken i sammen med eggestanden.

Visp sammen eggene. Rør inn rømme og revet ost. 

Når bunnen er forstekt tar du den ut av ovnen. Ha spinat i, og oliven. Uten laken de eventuelt måtte ligge i.. Jeg foretrekker å bruke oliven med stein. Prosessen for å fjerne steinene fra oliven før de kommer til talg fjerner ikke bare steinene, men mye av smaken. Men er du veldig redd for tennene, eller rett og slett foretrekker oliven uten stein, gjør det! 

Hell over eggestanden, og sett paien inn i ovnen igjen. En 20 minutter så eggestanden stivner.

Paien smaker kjempegodt som den er alene. Og passer godt til for eksempel spekemat. 

Ha en fortreffelig uke! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør