Scampi og nudler i wok

Det var den store ulykkesdagen. Kanskje ikke i den betydningen FN krever, men ille nok.
Du vet en sånn dag der opptil flere, kanskje to, detter i trappa. Blåkuler dukker opp helt uten mening og vilje. Sykkelen triller rett inn i en diger buske, uten at du har styrt i den retningen. Vaskemaskinen renner over, mens den hyler etter overskudd og en skrutrekker til  å rense avløpet. Arbeidsboller knuser mellom fingrene dine. Og krydderglass raser mot deg fra kjøkkenskapet. En eim av chili og lime river i nesa. Sannsynligheten for brente fingre er stor, og minst et hvitløksfedd blir sortsvidd. En sånn dag som krever både kropps- og husvask før den ser sin ende..

Vel, i dag var en sånn dag. Og i god tro skulle det lages en enklere middag. Wok er enkelt. Også smaker det da ganske godt. Litt ettersom hva som er ned i selvsagt. Men jeg hadde en følelse av at chili og hoisin kunne avjhelpe på den noe hjelpesløse følelsen av ulykker som dukket opp hver gang en stakk hode ut fra dynetrekket.

Det må tillegges at maten var kjempegod. Og den gjorde så absolutt sin nytte også. Og den husvasken... Den får jeg anse som bonus.
Scampi og nudler i wok
500 g rå scampi
400 g eggenudler
1 gul løk
1 brokkoli
1 pk aspargeshoder, eller 4-5 hele asparges

Marinade
3 ss hoisinsaus
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 rød chili
1 cm fersk ingefær
2 fedd hvitløk

frisk koriander
Lime
rapsolje

Start med marinaden. Rens og hakk ingefær, hvitløk og chili, og bland sammen med hoisin, soya og sesamolje.

Om scampien er frossen kan du raskt tine dem i rennende kaldt vann. Rens scampien, og ha i marinaden.

Sett over vann til eggenudlene, som du koker etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet når de er ferdige, og skyll i kaldt vann slik at de ikke klistrer seg sammen.

Rens og hakk løken, skjær opp brokkoli i passe buketter, og aspargesene i passe biter. Bruker du hel asparges finner du raskt skjærepunktet bare ved å knekke på dem. Den delen nederst på stilken som du ikke vil ha, knekker av, helt naturlig.

Varm opp rapsolje i en wok, eller dyp panne. Ta scampiene ut av marinaden, og fres de et par minutter. Ikke kast marinaden. Vi skal bruke den. Ta scampien ut av pannen, og legg til side.

Fres så grønnsakene et par minutter i woken. Ha over resten av marinaden. Gi det et minutt eller to. Ha i nudlene, og la det bli gjennomvarmt.

Helt til slutt har du i de ferdig wokede scampiene. Ha over en god neve frisk koriander. En skvis med frisk lime, gjerne i form av limebåter på bordet. Og det er klart til servering.

God wok!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør