Salma salat med thai vri

Salmalaksen er en gjenganger når ting skal være litt lettvint. Selvsagt fordi en føler seg relativt trygg på fisken, selv uten varmebehandling.
Det går en del i sushi (http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/05/litt-enkel-sushi.html) og sashimi. Ceviche (http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/03/cevichesalat-med-kveite.html) og poke (http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/02/poke.html) Men selv med gode råvarer, gode smaker og rutiner føler en av og til for litt variasjon. Salat er en slik variasjon. Og denne salaten dukket rett og slett opp da datteren insisterte på laksesalat, med det utgangspunktet at vi hadde en salmalaks som måtte spises. 

Veldig lettvint. Veldig godt. Og med videre utgangspunkt i grønnsaker jeg allerede hadde i kjøleskapet. Så fikk en brukt litt av det også. Vinn vinn. Og det anbefales. 
Salma salat med thai vri
300g salma laks
1 avocado 
2-3 reddik
1 pose sukkererter
1/2 squash
1 god neve blandet salat

Dressing
2 ss limesaft
2 ss fiskesaus 
2 ss søt chilisaus
1 ss østersaus
1 ss soyasaus 
3-4 cm revet ingefær 
1 hakket, rød chili

1 neve usaltede nøtter 
1 neve hakket, frisk koriander 

Bland sammen alle ingrediensen til dressingen slik at den får satt seg litt.

Rens, hakk og skjær opp grønnsakene og fisken. Bruk gjerne ulike verktøy som mandolin for tynne skiver, spiralizer for lange remser og kniven selvsagt. Helt valgfritt. Det bare gjør salaten litt mer variert i utseende.

Bland sammen salaten. Grønnsaker og fisk. Med salma laks har jeg brukt rå fisk. Ha over litt av dressingen, og ha resten i en bolle ved siden av slik at hver enkelt kan ta på og regulere styrken på smaken selv.

Ha over et dryss av usalta nøtter og hakket, frisk koriander.

Velbekomme!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør