Kokos-is på pinne

Det er vel få ting som smaker mer sommer enn kokos. Ikke fordi jeg spiser så innmari mye kokosnøtt. Men når jeg har spist kokos har det nok helt sikkert vært sommer.
Ferdig renset kokosnøtt kjøpt av en eller annen gateselger i sydligere strøk. Eller med et sugerør ned til kokosmelka en eller annen gang for veldig lenge siden. Hvor mange av oss har ikke stått hjemme på kjøkkenet med en umulig kokosnøtt for å gjenskape minnet, og føre det videre til egne barn? 

Og så er det lukta. Av solkrem. Med kokos. Et must en gang i tida.. 

Nå er kokos noe vi ofte finner i småmat og mellommåltider. Det finnes i youghurt. Vann. Smoothie. Men så er det også en gjenganger i vårt til tider asiatisk inspirerte kjøkken. Med kokosmelk fra boks i woken eller gryta. 

Og denne boksen kan du også lage en enkel dessert av. Eller mellommåltid en solrik dag, eller når som helst når du føler for en is. 
Kokosis
1 boks kokosmelk 
2 ss revet kokos
1 ts vaniljepulver
2 ss flytende honning eller agave sirup

Topping
200g mørk sjokolade 
Revet kokos

Rør inn revet kokos, vaniljepulver og litt søtning i form av honning eller sirup i kokosmelk. Ha i informer, og frys ned. 

Isen er god som den er, men du kan godt dyppe den i sjokolade smeltet over et vannbad, og rulle i kokos. Den smeltede sjokoladen stivner raskt på den allerede frosne ispinnen. 

Så er det bare å nyte smaken av sommer :-) 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør