Quesadilla med kyllingkjøttdeig

En kan bli så innmari lei av taco. Og likevel kommer kravet stadig vekk om en "tacofredag". Og av og til trosser en kravet, og forsøker seg på en og annen vri. Som quasadillaer. Noen fylte lefser. 
Du kan jo fylle med det du vil i grunnen. Og noen vil også bruke pitabrød, framfor tortillalefser. Men for å gjøre overgangen mest mulig myk og smidig er innholdet i quasadillaene omtrent som i en taco. Jeg kjører safe.. Nesten.. 

Ikke at det blir noe mindre søl ut av dette. Taco er rotemat. I alle fall med meg ved komfyren. Uansett, og alltid. Men smaken, den er det ikke noe å si på.
Quesadilla
400g kyllingkjøttdeig
1 løk
1-2 fedd hvitløk
4 ts tacokrydder
100 g smøreost
100 g revet gulost
ruccolasalat
8 tortillalefser

Tacokrydder
3ss chilipulver
2 1/2 ts chiliflak
2 1/2 ts tørket oregano
2 ss røkt paprikapulver
1 ss havsalt
1-2 ts cayennepepper

Tacokrydder er ganske greit å lage selv, oppbevare i glass, og bruke etter behov. Det er både billigere, sunnere og bedre. Bare å blande sammen, eventuelt bruke en morter for å knuse chiliflak og havsalt inn i. Mange vil ha i 2-3 ts hvitløksalt, men jeg har droppet det til fordel for fersk hvitløk under stekinga.

Men altså, har du en pose ferdig tacokrydder stående som du gjerne vil bruke. Gjør det..

Hakk løk, og stek løk, hvitløk, kyllingkjøttdeig og  tacokrydder i en panne. Ønsker du en enda sterkere qusadilla kan du ha i en fersk, hakket chili til. Det kommer litt an på hva du og familien din tåler av styrke.

Smør en tortillalefse med smøreost. Jeg har forsøkt meg med en philadelphia ost med urter. Du kan gå for en naturell og blande i noe koriander, eller urter selv. Smak deg fram til hva du liker.

Ha over stekt kylling og løk. Revet hvitost. Litt ruccola. Og legg så en tacolefse til over. Eventuelt smører du halve lefsa, og bretter over slik at du lager to biter av gangen. Litt mindre søl.

 Stek de fylte lefsene på begge sider i en stekepanne. Og hold de varme i ovnen. En 100 grader holder i massevis.

Server med rømme, salsa og en salat til

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør