Chorizokrem

Det var en gang langt, langt der hjemmefra at en slektning hadde fått smaken på chorizokrem. Og slike smaker medfører gjerne ønsker om et snarlig gjensyn, eller smak om du vil. I alle fall ble  det ytret et ønske, framstilt som en slags ide om at dette kunne være tingen når en trengte en forrett.
Hoder ble lagt i bløt, og Google utfordret. Uten noe bedre resultat enn riktig så appetittvekkende bilder fra fine restauranter med tallerkener og duk på bordet. Gode råd var dyre. Eller det var de vel egentlig ikke. En ide dukket i alle fall opp. Såpass god at den også ble testet. Og resultatet. Chorizokrem selvsagt. 

Den ble servert på Rita kjeks. Godkjent av mannen - og jeg tror senere også brukt som dipp.

Vel hjemme igjen er ideen satt til livet atter en gang. Og resultatet like godt. Som en del av et tapasbord med skinke, ost, tapenade, oliven og i det hele tatt. Chorizokremen gikk ned. Et tilbehør jeg nok vil gjenta, og gjenta. Så snipp, snapp og snute - historien er absolutt ikke ute. Men ideen er!
Chorizokrem
75 g chorizopølse
1 dl kremfløte
50 g kremost (f.eks Snøfrisk naturell, eller Philadelphia naturell)
Frisk gressløk

Ritzkjeks

Det er egentlig ganske enkelt En slags ostekrem tilsatt Chorizo. Chorizo er såpass smaksrikt i seg selv, at du trenger ikke så mye annet.

Skjær, og hakk chorizopølsa i små biter. Jeg freser de litt i en tørr panne. Lar de svette litt. Eller trene, som dattera sier..  Da føler jeg at de får frigjort smak, og olje. Ikke kast bort oljen, bare la det stå i panna.

Pisk kremfløten stiv. Om du bruker en mikser, eller velger å piske for hånd velger du selv. Et triks jeg lærte av søsteren min er å holde bollen litt på skrå så du pisker fløten kun langs kanten. Mye mer effektivt, og du har stivpisket fløten før du vet roet av det. 

Rør inn osten i kremen. Rør så inn chorizobitene med oljen fra stekepanna. Du fr en lett rosa krem. Pass på at det ikke blir for bløtt, men såpass stiv at den kan legges på små kjeks eller brødbiter.

Litt gressløk på toppen både ser bra ut, og smaker godt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør