Frisk blomkålsuppe med gulrot

Hvor mange varianter av blomkålsuppe er det mulig å age liksom? Ganske mange i grunnen. Det er blomkålsuppe med ost. Blomkål- og brokkol suppe. Blomkålsuppe med bacon. Blomkålsuppe med purre. Enkel blomkålsuppe. Kremet blomkålsuppe. Og nå også en blomkålsuppe med gulrot. Litt friskere i fargen enn sine forgjengere. 
Blomkål er dessuten en ganske så nyttig blomst. Full av kalium, C-vitaminer og jern. Og når det kommer til suppe kan vi godt bruke hele grønnsaken. Bladene også. De smaker rett og slett blomkål, og gir god kraft.
Blomkålsuppe med gulrot
2 blomkålhoder
3 gulrøtter
1 ss olivenolje
1 så smør
1 løk
1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
2,5 dl melk eller fløte
1 ss sriracha hot chilisaus
1 ss worcestersauce 
Salt
Pepper

Spekepølse, bacon, soltørket tomat 
Gressløk

Suppe er i grunnen veldig enkelt. Og fremgangsmåten er den samme fra gang il gang. Det er snakk om å koke i hop noen grønnsaker og kraft, for deretter kjøre det sammen med en blender, eller stavmikser til en suppe. Digg mat på kalde dager. Og veldig enkelt.

Hva du vil ha i suppa velger du selv. Hva u vil ha som garnityr, likeså. Her kan du lage en fullstendig vegetarisk suppe toppet med soltørket tomat. Eller du kan velge sprøstekt bacon eller spekepølse. Akkurat i dag har jeg brukt en spekepølse fra Tind av elgkjøtt. Du bruker det du vil, eller hva du har. 

Ha olje og smør i en dyp kjele, og stek garnityret først. På den måten lar du det være med å sette smak til suppa. Ta så og legg toppingen litt til side, mens du lar fettet bli igjen i kjelen.. 

Finhakk løk og hvitløk, stek det i fettet til det blir mykt. Ha i biter av blomkål og gulrot, og stek videre under omrøring til det begynner å mykne. VIl du ha noen hele biter av grønnsakene i suppa, tar du de av, og legger til side sammen med resten av garnityret.

Ha over kraft. Skal du ha en vegetarisk. Variant bruker du grønnsakskraft, hvis ikke kan du velge å bruke kyllingkraft. Hell også over melk, eller fløte. La suppa få koke i en 20 minutter. Jevn suppa i en blender, eller bruk en stavmikser. 

Smak til med sriracha hot chilisaus, worcestersauce, salt og pepper. Du trenger ikke chili i suppa. Men jeg følte for å spice den opp litt. Worcestersauce har en tendens til å gjøre underverker for sauser og supper. 

Ha over garnityret, og server med litt frisk gressløk, eller andre urter på toppen.

Vel bekomme!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Blåbærgele

Liba brød - arabiske brød

Ramsløkolje