Frisk blomkålsuppe med gulrot

Hvor mange varianter av blomkålsuppe er det mulig å age liksom? Ganske mange i grunnen. Det er blomkålsuppe med ost. Blomkål- og brokkol suppe. Blomkålsuppe med bacon. Blomkålsuppe med purre. Enkel blomkålsuppe. Kremet blomkålsuppe. Og nå også en blomkålsuppe med gulrot. Litt friskere i fargen enn sine forgjengere. 
Blomkål er dessuten en ganske så nyttig blomst. Full av kalium, C-vitaminer og jern. Og når det kommer til suppe kan vi godt bruke hele grønnsaken. Bladene også. De smaker rett og slett blomkål, og gir god kraft.
Blomkålsuppe med gulrot
2 blomkålhoder
3 gulrøtter
1 ss olivenolje
1 så smør
1 løk
1 l grønnsakskraft, eller kyllingkraft
2,5 dl melk eller fløte
1 ss sriracha hot chilisaus
1 ss worcestersauce 
Salt
Pepper

Spekepølse, bacon, soltørket tomat 
Gressløk

Suppe er i grunnen veldig enkelt. Og fremgangsmåten er den samme fra gang il gang. Det er snakk om å koke i hop noen grønnsaker og kraft, for deretter kjøre det sammen med en blender, eller stavmikser til en suppe. Digg mat på kalde dager. Og veldig enkelt.

Hva du vil ha i suppa velger du selv. Hva u vil ha som garnityr, likeså. Her kan du lage en fullstendig vegetarisk suppe toppet med soltørket tomat. Eller du kan velge sprøstekt bacon eller spekepølse. Akkurat i dag har jeg brukt en spekepølse fra Tind av elgkjøtt. Du bruker det du vil, eller hva du har. 

Ha olje og smør i en dyp kjele, og stek garnityret først. På den måten lar du det være med å sette smak til suppa. Ta så og legg toppingen litt til side, mens du lar fettet bli igjen i kjelen.. 

Finhakk løk og hvitløk, stek det i fettet til det blir mykt. Ha i biter av blomkål og gulrot, og stek videre under omrøring til det begynner å mykne. VIl du ha noen hele biter av grønnsakene i suppa, tar du de av, og legger til side sammen med resten av garnityret.

Ha over kraft. Skal du ha en vegetarisk. Variant bruker du grønnsakskraft, hvis ikke kan du velge å bruke kyllingkraft. Hell også over melk, eller fløte. La suppa få koke i en 20 minutter. Jevn suppa i en blender, eller bruk en stavmikser. 

Smak til med sriracha hot chilisaus, worcestersauce, salt og pepper. Du trenger ikke chili i suppa. Men jeg følte for å spice den opp litt. Worcestersauce har en tendens til å gjøre underverker for sauser og supper. 

Ha over garnityret, og server med litt frisk gressløk, eller andre urter på toppen.

Vel bekomme!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør