Chorizopasta

Chorizo har blitt allemannseie. Den finnes i utallige varianter i butikken Og plutselig befinner du deg i en situasjon der det ligger en rest i  kjøleskapet. En rest som bare roper etter bruk. Det skjedde i alle fall hjemme hos meg. 
Den kan jo brukes til så mangt. Pizza og salater. Som smaksforsterker. Sammen med klippfisk. Kylling. I omelett. Alene. Og sikkert en god del til. Men er kjærkommen variant når det skal gjøres i fart er i pastasausen. Det gi både krydder i hverdagen komfort til ganen og magen mett. Det tar ikke lenger tid enn det det tar å koke pastaen. Og så smaker det jo godt. Passe hot for en kald vinterdag. Frisk nok for en sval sommerkveld. 
Chorizopasta
Valgfri pasta til 4
250 g chorizopølse
3 fedd hvitløk
1 rød chill, evnt noen chiliflak
1 løk
1 paprika
1 boks hakkede tomater
1 dl fløte
1 ts rosmarin
Litt worcestersauce
Pepper
Salt
Revet parmesan

Du kan bruke den pastaen du vil. Spagetti. Penne. Skruer. Eller skjell. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Et triks kan være å bruke et par spiseskjeer fra kokevannet til å jevne sausen helt til slutt. Den er full av stivelse, og egner seg derfor veldig godt som jevningsmiddel.

Hakk og skjær opp løk, hvitløk, chili og pølse. Pølsebitene får svette litt av seg i en tørr panne. Det lukter herlig, og konsentrerer smaken. Ta Chorizo bitene til side, men la oljen fra pølsa være igjen i stekepanna. Kan hende du vil ha litt mer olje med. Men nå freser du i alle fall hvitløk, chili, løk og paprika noen minutter i den samme panna. La de surre seg myke og medgjørlige.

Hell over en boks med gode, hermetiske tomater i biter. Rør godt sammen, og la sausen få koke seg inn litt. Ha i cirka en desiliter med fløte, og rør inn. La sausen koke opp, og smak til med timian, chili, salt og pepper. Har du frisk timian bruker du det. Eller du bruker av den tørkede varianten. 

Rør inn chorizopølsebitene før du smaker til om det trengs mer chili eller ikke! Det kan godt ha sting. Men det trenger ikke ryke fra øra.

Jevn gjerne sausen med litt av kokevannet. Og så det andre trikset. Ha i en slant worcestersauce. Smak forskjellen. Denne vidundersausen gjør noe med sauser. På samme måte som syre. Noen dråper sitron, og sausen blir friskere og bedre. Smak deg fram.

Rør den ferdig kokte pastaen inn i sausen. Og server med et dryss parmesanost. Og kanskje litt persille om du har. 

Smakelig måltid! 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør