Bønnedip og epleskiver

Jeg digger hummus. En skikkelig god hummus kan være som et helt lite måltid. Eller bare til kos.
Litt ute av form var ikke annen så stor til å stå over komfyren for å gjøre i stand verken det ene eller andre. Matlysten var litt sånn passe. Men selv en svimete, småpjusk svekling trenger litt mat i kroppen. Og der kom hummusen inn som en liten rensing. Det både smaker godt, og gir rikelig med proteiner

Den originale hummusen er laget av kikerter. Men jeg har også stor sans for varianten med røde linser og sriracha. Litt chili setter farge! Nå er turen kommet til en variant med smørbønner. Også kjent som "store hvite bønner", eller "butter beans" på utenlandsk, når du er ute å handler.  Du finner både den tørka varianten som må bløtlegger og kokes. Og en lettvinte varianten med ferdig kokte bønner på boks, eller i eske. Og da er resten fort gjort. 

Du kan lage dip med bare hvite bønner. Eller doble oppskriften, men la den ene delen bestå av kikerter. Smørbønnene gir en herlig, litt kremet konsistens til dippen.

En rask snack, tilbehør til tapas eller meze, en alternativ lunch, eller dip til grønnsaker eller frukter. Og her i dag gikk jeg for epleskiver. Helt enkelt, Helt herlig.
Bønnedip
1 boks hvite smørbønner
1 -2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen 
1 ss tahini
1 ss sitronsaft
1/2 -1 ss sriracha 
Sumak

2-4 epler i skiver

Jeg har brukt bønner på boks. Hell av laken, og kjør alle ingredienser unntatt smak og epler sammen med en stavmikser, eller kjøkkenmaskin. 

Selv om jeg sier at du skal kjøre sammen alt på en gang, kan du være forsiktig med sriracha, sitron og spisskummen. Her vil du smake til så det ikke blir for sterkt, for surt eller krydret.

Ha den ferdige dippen over i en bolle. Hell litt mer olivenolje langs kantene, så dippen får "smøret" seg. Et lite dryss med smak, paprikapulver, cayenne eller røkt paprika på toppen gjør seg. Eller du kan gå for en grønnere variant med frisk koriander.

Skjær epler i skiver. Og hiv innpå.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør