Gulrotmuffins med ostekrem


Det kan til tider bli litt for mye kake. Og noen ganger passer det kanskje bedre med små, men gode kaker, i porsjonsform. Som en muffins.

Jeg har en soleklar favoritt i gulrotkake, http://minematskriblerier.blogspot.com/2014/04/gulrotkake-med-ostekrem.html. Men det kan altså av og til bli rent for mye. Da passer det godt med gulrotmuffins. Også de selvsagt med en søt og god ostekrem. Og kanskje litt mørk sjokolade i deigen.

Gulrotmuffins
2 egg
225 g sukker
1 3/4 dl nøytral matolje
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts kanel
1/3 ts muskatnøtt
1 ts bakepulver
1 ts natron
250 g hvetemel
75 g mørk sjokolade
275 g revet gulrot

12-16 muffinsformer

Ostekrem
150-200 g naturell kremost
75 g smør
300 g melis

Sett ovnen på 180 grader, og finn fram alt du trenger så du vet du ikke mangler noe.

Pisk egg, sukker og olje til en luftig eggedosis.Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, kanel, muskatnøtt, bakepulver og natron i røre. Vend forsiktig inn med en slikkepott.

Hakk mørk sjokolade i biter, og rens og riv gulrøttene. Er du glad i litt grov gulrotkake kan du godt ta i litt med gulrøttene. Selv synes jeg gulrot i deigen gir en saftig og god kake.  Vend inn sjokolade og gulrot i deigen.

Fordel røra i muffinsformer. Formen skal fylles cirka 2/3. Muffinsene "vokser" i ovnen.
Ha formene på et bakebrett, eller stekerist, og stek midt i ovnen i cirka 25 minutter. Steketiden vil variere med størrelsene på muffinsen, og stekeovnen din. Stikk en pinne eller en bakenål i en av kakene midt slutten av steketiden. Er pinnen ren, er muffinsene ferdige.

Ta ut av ovnen, og avkjøl på rist.

I mens lager du i stand ostekremen. Her gjelder det vare å røre sammen til en jevn røre. Du kan bruke en kjøkkenmaskin, eller bare røre godt sammen. Det er viktig at smøret er romtemperert, så blir det så mye enklere å få en jevn krem

Du kan bruke en sprøytepose og gjøre deg flid med å ta ostekremen på hver enkelt muffins, eller du kan bare smøre på en klatt. Et lite dryss med kanel over pynter også opp kaka. Uansett hvilken metode du velger, nyt hver munnfull. 




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør