Sylta grønnsaker


Jeg tror alle har et forhold til sylta rødbeter og sylta agurk. Og det er ikke alltid et forhold av den gode sorten. Jeg lager ofte egne sylta agurker til asiatisk mat, type dumplinps for eksempel. Og det er bare så utrolig mye bedre enn de ferdig sylta fra butikken. 

Sylting er i grunnen veldig enkelt, og tilfører grønnsakene noe. Litt variasjon kan jo være moro. Det tar litt tid all den tid det må få stå litt før du spiser, men ikke så lang tid at det er uoverkommelig. Etter et par timer har du sprø grønnsaker med masse av smak. Skulle du ha til overs er de like gode i flere dager. Uker også faktisk. Dette er jo en konserveringsmetode. De blir bare litt slappere i konsistensen. Bare pass på at du ikke stikker urene redskap opp i glasset. Akkurat som du ønsker rene, sterile glass når du sylter, ønsker du å holde det slik videre så du ikke ødelegger prosessen.

Du kan sylte det aller meste av grønnsaker. Og så kan du jo variere smaken på laken med forskjellige krydre eller urter. 

Sylta grønnsaker
1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann

Urter
Krydre

Valgfrie grønnsaker

Kok opp eddik, sukker og vann.

Smakssett eddiken med det du vil, eller ingenting. Du kan jo prøve sitronskall, timian, pepperkorn, dill eller ingefær. Prøv deg litt fram.

Etter et par timer er altså grønnsakene sprø og gode. 
Bruk i salater. Eller som en del av en meze der du kan bruke hummus eller baba ganoush som dip. Eller sammen med annen tapas. Her er det bare å bruke fantasien, og ulike smakstilsetninger.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør