Grønn pasta med erter og mynte


Når våren gjør sin innmarsj over landet får jeg lyst på litt friske, lette middager. Pasta er en type lettvint middag som kan varieres i det uendelige. Og det samme kan i grunnen pesto. Det er slett ikke sånn at all pesto må være laget på basilikum. Har du for eksempel prøvd med erter? Billig, lettvint og godt. 

Sammen med ertene har jeg en annen grønn venn av oss, brokkolien. Og da tar jeg med stilk og alt. Stilken på brokkoli er fult spiselig, og kjempegod synes jeg. Du kan selvsagt ha med litt kylling, eller kanskje noe skalldyr, men det trengs ikke om du vil ha en kjøttfri middag. 

Grønn pasta med erter og mynte
200 g pasta
1 brokkoli
1/2 pose frosne erter
1 fedd hvitløk
1/2-1 dl av kokevannet fra pastaen
2 ss parmesan eller Snøfrisk
1 neve rå cashewnøtter
1 ss olivenolje
Et par nerver med frisk mynte
salt
pepper

Sett over vann til pasta, og kok den etter anvisning på pakka. 

Kok ertene i cirka ett minutt, og hell av vannet. Ha erter, hvitløk, ost, nøtter, mynte og olivenolje i en bolle eller foodprocessor. Kjør sammen, med da en stavmikser eller foodprossessoren. Ha i litt vann fra pastaen. Dette inneholder stivelse fra pastaen, og tykner da sausen, eller pestoen. Og du kan bruke dette istedenfor en masse olje i pestoen. Smart?

Smak til med salt og pepper.

Når det er et par minutter igjen av koketiden på pastaen, hiver du brokklibuketter og biter av stilken oppe i, og lar det koke med de siste minuttene.

Hell vannet av pasta og brokkoli. Vend inn pestoen. Og da litt kylling, krepsehaler, reker eller lignende om du vil ha det i.

Servers med litt reven parmesan til :)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør