Soyamarinert laks

Jeg er innmari glad i god sushi, men det kan vel hende at også jeg blir litt lei.
Da er det fint å komme opp med noe alternativt som føles like lett og friskt. Sashimi er selvsagt et alternativ. Men så kom jeg over en variant med litt mer smak. Altså en marinade. Og ikke tok det lang tid heller. 

At det også smakte godt er jo en ren bonus.

Soyamarinert laks
300 g laksefilet
2 ss sukker
2 ss salt

Soyamarinade/saus
1 dl ketjap manis
1/2 lime
1 ts revet ingefær
1 ts chiliflak
1 ts hakket, frisk koriander
1 ts hakket hvitløk
2 ts soyasaus
1 ts sesamolje

Bland sammen salt og sukker, og vend fisken i blandingen. La det stå i et kvarter, før du skyller av fisken. Skjær laksen i skiver.

Bland sammen alle ingrediensene til soyamarinaden. Pensle fiskeskivene med marinade, og la det stå i 10 minutter til.

Ha de marinerte fiskestykkene på et fat. Server med resten av marinaden som saus, og for eksempel syltede grønnsaker http://minematskriblerier.blogspot.no/2017/08/asiatisk-sylta-grnnsaker.html

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør