Kald avocadosuppe

I det vi stuper inn i høsten virker det kanskje litt rart med en sommersuppe. Bare begrepet sommersuppe er jo litt selvmotsigende. Og stavekontrollen vil gjerne ha det til å bli sommerskole.
Men det er sommersuppe vi snakker om her. Eller en kald suppe i alle fall. Forfriskende som et kaldt sjøbad midt på sommeren. 

Dette er en litt friskere og lettere versjon av den jeg har presentert før (http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/05/avokadosuppe.html). Smak og behag, og råvarer kan jo variere. Det gjelder å smake seg fram til en favoritt eller flere. Variasjon er bra.

Kald avocadosuppe 
2 store, eller 4 små modne avocado
1 slangeagurk
5 dl hønse- eller grønnsaksbuljong 
1 sitron
Litt chiliflak
Salt
Pepper

Suppa kan godt gjøres klar dagen i forveien. Kok opp kraft eller buljong. Avkjøl i vannbad. Om du ønsker rask avkjøling kan du hive noen isbiter i vannet.

Rens avocado, og skjær agurk i biter. Ha buljong, avocado og agurk i en blender. Eller du kan bruke en stavmikser. Kjør sammen til passe konsistens. Ha i saften av en sitron, og litt chili. Smak til med salt og eventuelt pepper. 

Sett i kjøleskap. Gjerne noen timer eller over natten så suppen blir ordentlig avkjølt. Vil du servere suppe litt raskere kan du gjenta isbit trikset. Vannbad med isbiter. 

Server suppen som den er med noen hakkede nøtter og vårløk. Eller gjør den mer fyldig med for eksempel noen kalde kyllingbiter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør