Marinerte rødbetskiver

Det er ingen tvil om at jeg liker rødbeter. Disse knollene som nå også dukker opp i grønnsaksdiskene. Det er ting som tyder på at det er høst.
Rødbetene er i grunnen svært anvendelige. Har du bare smakt ferdig sylta rødbeter på glass, må du bare prøve deg på noen ferske der du kan leke og eksprimentere deg fram selv. Det er en helt annen opplevelse av denne litt utskjelte knollen

Selvsagt kan denne leken innebære at du marinerer selv. Og det åpner også for nye og friske smaker. Mine rødbeter har fått selskap av årets bringebær. En litt fruktig fest der.

Marinerte rødbeter
3-4 rå rødbeter
4 ss olivenolje
2 ss nøtteolje
2 ss bringebæreddik, eller annen eddik (rødvinseddik, balsamico, sherry, valnøtt)
1 ts sukker

Rødbetene er kokt på forhånd. Det tar sin tid.. 1 - 1 1/2 time litt ettersom hvor store de er. Fordelen med nykokte rødbeter må være at det er veldig enkelt å bare dra av skallet med fingrene mens de ensa er litt lune. Bruk gjerne noen engangshansker, så slipper alt å bli rosa..

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.  Skjær rødbetene i skiver, og legg i marinaden. La det få stå å marinere en times tid, eller gjerne over natten.

Jeg har altså brukt en bringebæreddik etter å ha vært ute å plukket noen bær tidligere i sommer. Vil du lage din egen eddik finner du ut av hvordan du gjør det her http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/08/breddik.html

Marinerte beter er godt som tilbehør, eller du kan lage deg en salt med marinerte beter, valnøtter og chevre - eller feta om du foretrekker det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør