Asiatisk sylta grønnsaker

Det er høst i luften, og tid for safting og sylting. Noe mange er ivrige etter å gjøre med bær og frukt. Det er liksom ikke måte på hvor mange desserter vi kan komme til å trenge gjennom vinteren.
Ikke et vondt ord om syltetøy, ripssaft og likør... Men vi kan altså også sylte grønnsaker. Ikke trenger det å ta så lang tid. Ikke er det spesielt vanskelig. Og det kan så absolutt være en variasjon til de tradisjonelle kokte, stekte, bakte eller rå grønnsakene.

Sylta grønnsaker er ikke noe nytt. Det gikk som en liten farsott over lander da vi kalte det kimchi - et ord mange forbinder med det asiatiske kjøkkenet. Det kan være en prosess som gjøres over tid i en lake basert på eddik, sukker og 3 vann, og du kan ha i krydder etter smak.

Og det kan gjøres i en hurtigprosess. Da deler du rett og slett grønnsakene i mindre biter.

Denne varianten har fått med litt smak av Asia, i form av chili, sitrongress, ingefær, fishsauce og sesamolje.


Syltede grønnsaker
200 g harde grønnsaker som gulrot, løk, squash ol

Marinade
1 dl klar eddik, 7%
1 dl sukker
1 dl vann
5 skiver ingefær
1 sitrongress
1 chili
2 ss fishsauce
2 ts sesamolje

Start med å skrelle og kutte grønnsaker. Det kan være i små skiver, eller strimler. Bruk kniv, juliennejern, en spiralizer eller mandolin.

Kok opp alle ingrediensene til marinaden. Rør om så der får blandet seg, og sukkeret smelter inn sammen med væsken.

Hell den varme marinaden over grønnsakene. La det stå på benken å marinere til laken er kald.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør