Sesampanerte scampi

Ute på reise er det gjerne en som alltid vil ha frityrstekt mat. Det kan være akkarringer, scampi eller noe annet en først og fremst forbinder med syden.
En kan jo la det bli med det. Litt sånn som den biffen en alltid spiser ute her hjemme. Eller en kan lage til selv. Forlenge sommeren på en måte.

Jeg har ingen frityrkoker. Og er ikke et kjempefan av at alt frityrkokes heller. Men som en forett, snacks eller en del av noe mer er det helt greit. Jeg bruker bare en stor kjele - og lar det stå til. 

Disse sesamoanerte scampiene syntes jeg absolutt var verdt jobben. Det er jo fint når en selv kan styre mengde panering og steketid. Verdt et forsøk. 

Sesampanerte scampi
8++ g rå scampi
2 ss østerssaus
2 ss fiskesaus
2 fedd hvitløk
1 dl hvetemel
2 sammenpiskede egg
1 dl hvite sesamfrø
2 dl brødkrumme eller panko
1 dl soyaolje
salt

4 dl ris

Søt chilisaus
1/2 dl hakket, rød chili
2 ss hakket hvitløk
1 dl vann
2 ss honning
2 ss sukker
2 ss klar eddik, 7%
2 ss fishsauce
2 ss oystersauce
2 ts maizenna

Scampiene må tines og renses. Fjern skallet, men la gjerne litt av halen sitte igjen,

Finhakk hvitløk, og bland sammen med østerssaus og fiskesaus. Ha over scampien, og la de få marinere i sausen noen minutter.

Vend deretter en og en scampi først i en bolle med hvetemel, deretter i sammenpisket egg, og til slutt i brødkrumme eller panko blandet med sesamfrø.

Varm opp soyaolje i en dyp panne til 180 grader. Ha 6-7 scampi i kjelen av gangen, og friter dem til de er lysebrune. La de ferdig friterte scampine renne litt av seg på et kjøkkenpapir.

Server med ris og en sur/søt chilisaus.
Vil du lage denne selv har du alle ingrediensene i en kjele, og lar det koke sammen i cirka et kvarter. Jevn sausen med maizenna utrørt i vann, og la den avkjøle.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør