Kyllinglår med sumak

Hemmeligheten bak en del matretter er ofte sitron..
Det er ikke syrlig ment, men ren fakta. En liten skvis med sitron eller noe syrlig over maten gjør underverker.

I deler av den arabiske verden henger fortsatt tradisjonen med sumak, et litt syrlig krydder igjen. Sumak kommer fra noen rød bær, som tørkes, males og brukes som krydder. Mye brukt i antikkens Roma, men altså fortsatt still going strong.

Det har en smak av bær og sitron på en måte, og passer helt ypperlig til for eksempel kyliing. Mulig det kan påstås at disse kyllinglårene er ekstra saftige. Kanskje. Det gjelder selvsagt som alltid å ikke tørrsteke kyllingen.

Kyllinglår med sumak
2 kyllinglår
1 bunt vårløk
2-3 ss olivenolje
2 ss sumak
1/2 ss flytende honning 
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær opp vårløk i strimler. Bland de sammen med halvparten av olivenoljen og cirka 1 ts sumak, og legg i bunnen av en ovnsfast form.

Bland resten av sumaken og olivenoljen sammen, og smør inn kyllinglårene på begge sider. Legg lårene med skinnsiden opp over vårløkstavene. Før jeg setter i ovnen har jeg over litt honning..

Stek det hele høyt oppe i ovnen. 25-30 minutter må du nok beregne på lår. Det skal være gjennomstekt, men ikke tørrstekt.  Bruker du et steketermometer er en kjernetemperatur på 67 grader fint. Kjøttet skal få hvile litt før servering, og vil da bli helt gjennomstekt etter at det er tatt ut av ovnen.

La altså kjøttet hvile i 5-10 minutter før servering. Du kan godt drysse over litt mer sumak.
Nam :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør