Krydra blomkål med sitronyoghurt

Det er blomkål tid i Norge. Noe helt annet enn agurktid.
Det vil egentlig ikke si annet enn at det er norsk blomkål å få tak i. Så og si rett fra jordet.

Blomkål er en takknemmelig grønnsak på den måten at her kan vi tilsette ganske mye smak, uten å gjøre skam på kålen. Sånn helt alene er den kanskje litt traust, og kjedelig. Men sammen med friske krydder og farger fra det arabiske kjøkkenet, får blomkålen en ny vår hjemme hos meg. Selv om det er høst.

For å få det hele litt mer spesntig har jeg i noen nøtter. Det er både godt, og skaper krunsj til et ellers halvdvaskt kålhode..

Krydra blomkål
1 blomkål
3 ss olivenolje
1 ss zaatar eller ras el hanout
1/2 ts chiliflak
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummin
1 ss flytende honning
40 g hasselnøtter eller mandler

Sitronyoughurt
150 g tyrkisk eller gresk yoghurt
1/2 sitron

Bladpersille
salt
pepper

Sett ovnen på 220 grader.
Del blomkålen i passe store buketter, og hakk gjerne nøttene.
Blomkålbukettene har jeg gjerne i en liten brødpose. Dette gir mindre søl...
Ha olivenolje og krydder i posen med blomkålen, og rist løs. Krydder og olje fordeler seg fint rundt på bukettene, før du har de over ie n ildfast form. Ha i de hakkede nøttene sammen med blomkålen. Ha til slutt over litt flytende honning, og eventuelt litt kanel. En siste tynn stråle med olivenolje synes jeg heller ikke gjør noe.

Ha blomkålen inn i ovnen, og la det bake i 20-30 minutter alt ettersom hvor store buketter du har.

Bland sammen til en sitronyoughurt så lenge.

Server blomkålen lun med finhakket bladpersille og sitronyoghurt enten som et tilbehør og dip, eller blandet sammen nesten som en salat med dressing.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør