Sommerruller med krabbe og reker

Våren er en tar tid.. jeg sitter å planlegger sommeren. Og en skitur. Samtidig.
Helt naturlig kanskje.. Greit med alt som er gjort. Bestemme seg for ferietur for eksempel. Skituren er litt nærmere i tid, og innebærer er besøk i høyden.

I byen er det nemlig vårstemning med hestehov og krokus. Og folk med solbriller på benkene. Det nytes.

Vannet er nok alt for kaldt til at de fleste lar seg lure ut i enda. Men jeg vet at kaldt vann betyr gode skalldyr.

Og dermed dukket tanken på krabbe fram. Og reker. Og selv om et skalldyrbord er både godt og hyggelig gjerne, endte skalldyrene nå innpakket i rispapir. Noen kaller det ferske vårruller. Jeg kaller det sommerruller. Kald mat uten steking.
Sommerruller med krabbe og reker
8 rispapir
1 boks ferdig renset krabbe
En neve rensede reker
1 ss rømme
1 ss majones
2 ss finhakket dill
1 skvis sitron

1/2 mango
1/2 fennikel eller slangeagurk 
1 liten hjertesalat
Litt hakket vårløk eller edamebønner 

Bland sammen krabbekjøtt med majones og rømme. Rør inn reker, og smak til med dill, salt og pepper.

Del opp de grønnsakene du vil bruke. Jeg brukte mango, fennikel og hjertesalat.

Bløtlegger rispapir i en skål med varmt vann. Jeg synes det er greit å bruke en dyp stekepanne eller lignende som er på størrelse med rispapirene. En 10-15 sekunder er nok. Papiret blir mykt og slapt.

Legg rispapiret på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle. Legg i de ingrediensene du vil i den ene enden. Brett rispapirets ende over, brett inn sidene, og rull sammen. 

Spis de hele, eller del i to for å få fram fyllet i glaninga..

Server med for eksempel en dipp av sweet chili.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør