Appelsinsorbet

Det er snart påske. Påske betyr kvikk lunch, appelsin og ski. Eller egentlig har der jo med Jesus, Gud, en korsfestelse, lidelse, død og oppstandelse å gjøre. Men la oss nå konsentrere oss om appelsinen..
Av en eller annen grunn har den fått fast plass i påskesekken. Etter en skitur er det rast i sola, der frosne fingre skal fjerne et skall, for å komme frem til den søte, gode safta som snart klister seg til votter, hals og nikkerslår. Herlig, ikke sant?

Jeg har ikke noe i mot appelsiner. Når de er på sitt beste er de skikkelig gode. Og på sitt beste er de gjerne rundt jul og påske. Flaks. Eller årsaken til at appelsinen i det hele tatt ble ensbetydende med påske. 

Påske betyr også gjerne overgangen fra vinter til vår. Sommerdekkene skal på. Og vi lengter etter første softis på kaia, eller utepils med teppe. Så hvorfor ikke kombinere i alle fall et par av elementene her. Jeg tenker da på appelsin og is ( men føl deg fri for andre tanker..)

Med store, tunge måltider etter den lange fasten (med eller uten faste..) er en sorbetis et ypperlig supplement. Egen dessert, eller kveldskos. Myk sorbet får du med en ismaskin. Uten får du bare hive den i fryseren og gå for en granita som får mer av et slush preg når du skraper den ut av boksen.
Appelsinsorbet
5 dl nygresset appelsinsaft
150 g sukker

Press appelsin til du har nok appelsinsaft. Ha i en kjele sammen med sukker. Kok opp slik at alt sukkeret smelter inn i safta. La appelsinsaften kjølne.

Ha den avkjølte massen over i en ismaskin, og følg dens bruksanvisning til sorbeten er klar.
Eller ha i en boks med lokk, og sett i fryseren.

Og dette kan du gjøre alt i dag. Og ha dessert klart til påsken som kommet ganske så snart. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør