Lakrisbar

Jeg er innmari glad i lakris. Også er jeg innmari glad i tur. Da sier det seg selv at jeg ble innmari glad da jeg skjønte at de to lot seg kombinere.
Løsningen var forsåvidt helt åpenbar. En energibar. Noe jeg har laget mange ganger, og i mange varianter, men aldri med lakris..

Det har vært helt kokos.. http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/01/energibar-med-kokos.html
Med ingerfær.. http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/05/energibar-med-ingefr.html
De har fått kuleform og bringebær http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/03/nttekuler-med-bringebr-og-kokos.html
Vært i rask form http://minematskriblerier.blogspot.no/2017/01/raw-energibarer.html
Og til og med tatt form av type brødmat, http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/12/nttebrdkake-for-jula.html & http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/06/nttebrd.html

Men det er ingen grunn til ikke å prøve enda en variant. Med en planlagt tur helt på trappene blir det i rå form. Med lakris og cashew. Begge en god favoritt i smak. Jeg antar de tar meg helt til topps!
Lakrisbarer, 6 stk
Cirka 25 stk, 4 dl dadler
1,5 dl rå, usalta cashewnøtter
1/4 ts maldonsalt
2 ts lakrispulver
1/4 ts chilipulver 

Dette er raw food. Det vil si den er ikke varmebehandlet. Du trenger en kjøkkenmaskin med S-krok for å kjøre massen sammen. Jeg begynte med cashewnøttene, og grovhakket de i maskina. Deretter hadde jeg i resten. Det vil si dadler, uten sten, litt salt, chili og lakrispulver. Jeg har brukt raw liquorice powder fra Lakrids by Johan Bulow. Dette er fort gjort, og tar bare minutter.

Ha bakepapir i en liten brødform, og trykk massen ned i. Sett formen i fryseren en halvtimes tid.

Ta formen ut igjen. Det er ikke gjennomfrossent. Del i seks biter.
Oppbevar barene i en boks i kjølleskapet med mellomleggspapir eller bakepapir i mellom.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør