Pasta med brokkoli

Brokkoli er noe av det mest næringsrike vi kan spise. Og vi vet det!
Her har vi både jern, vitamin A og B, og dobbelt så mye vitamin C som en appelsin. Ved jevlig inntak av denne supergrønnsaken kan du redusere risikoen for kreft og andre ulumskheter.

Hvor mye jevlig inntak er skal jeg ikke spekulere i. Men brokkoli har en tendens til å dukke opp på middagsbord rundt omkring ganske ofte. Til glede, eller sorg for de rundt bordet. I hjel kokte grønnsaker som tilbehør er jo ikke all verden å skryte av. Men det finnes helddigvis alternativer. En stor favoritt er for eksempel brokkolisalat (http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/04/brokkolisalat.html). En annen er rett og slett ulike grønnsaker, som da brokkoli, som er ovnsbakt (http://minematskriblerier.blogspot.no/2017/02/vintersalat-med-tahinidressing.html). Men i dag ble det da pasta. Og parmesan. Brokkoliens italienske venner. Brokkoli stammer nemlig fra Italia. Og de ble ovnsbakt.
Pasta med brokkoli
400 g pasta
200 g spekeskinke
1 løk
2 fedd hvitløk 
1 stor brokkoli
Parmesan
Olivenolje
Salt
Pepper

Sett ovnen på 200 grader, og sett over en kjele med vann til pastaen.

Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Det brenner seg fort. Pass på. 
Sett til side i en liten skål eller tallerken. 

Rens, og skjær løk i skiver eller biter. Rens, og hakk hvitløk. Varm olivenolje i stekepanna, og stek løk til den blir myk. Ha  i hvitløken, og stek litt videre.

Det er valgfri pasta. Her er det trafila al bronzo, formet som en valse. Kok etter anvisning på pakken.

Grovhakk brokkoli. Ha den i en ildfast form. Du kan godt bare ha over litt olje, og bake brokkolien i ovnen i 5-10 minutter. Men jeg har blandet alt sammen.

Altså, ha løk og hvitløk i formen sammen med brokkolien. Rør også inn den ferdige pastaen. Ha over godt med olivenolje, rista pinjekjerner, og revet parmesan. Om du synes det er litt tørt, ha over litt av kokevannet fra pastaen.

Sett i ovnen 10-15 minutter.

Server rykende varm med nykvernet pepper over.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør