Thai fiskesuppe

Alle og enhver kan plukke seg en favoritt fiskesuppe. Det finnes utallige varianter.
Hvilken som er min er litt usikkert. Det kommer litt an på humøret, og hvilke smaker jeg på et gitt tidspunkt går å higer etter.

På et tidspunkt kan det være den gode, gule italienske (http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/01/solgul-fiskesuppe.html) En annen gang den franske, røde (http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/12/bouillsbaisse-med-litt-appelsin-og-rkt.html). Eller som nå når jeg har gått og tenkt på en thai variant et par ukers tid.  Og omsider kom dagen. Med fisk denne gangen. Ikke blåskjell (http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/04/tom-yam-thalee-skalldyrsuppe.html), eller reker (http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/09/tom-yum-goong-soup.html)

En passende sur-søt suppe, med mye fisk og smak av kokos og krydder. Like bra til hverdags, som til fest. Og så kan du jo velge grønnsaker og fisk utifra hva du har tilgjengelig. Jeg hadde torsk og laks liggende. Og oppskriften gjenspeiler ellers deler av grønnsaksskuffa. Men her er det lov å improvisere. Thai alibiet ligger tross alt mest i curryen..
Thai fiskesuppe
125 g rusnudler
1 rød løk
3 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
2 kaffirlime blad
2-4 ss red currypaste
100 g sopp
1 boks kokosmelk
1-2 dl vann
2-3 cherrytomater 
1 squash
400 g fisk, for eksempel torsk og laks
125 g aspargesbønner 
2 vårløk
 saft av 1/2 lime
frisk koriander

Trekk nudler etter anvisning på pakken. For å slippe at de skal bli seige og klissete kan du skylle i kaldt vann med en gang de er ferdig kokte, eller rett og slett la de trekke i medium varmt vann.

Rens og hakk løk, hvitløk og ingefær. Ha olje i en kjele, og surr løk og hvitløk i oljen på middels varme i 4-5 minutter til løken blir blank og myk. Ha i kaffirlime blader og currypaste sammen med sopp, og la currypasten så vidt få brenne av. Hell over kokosmelk og vann, og la det koke opp.

Skjær opp tomat og squash, og ha i suppa. La det få små koke i 3-4 minutter. I mens suppa koker, skjærer du fisken i terninger. Ha i suppa, og la det få koke opp. La suppa få koke videre i 6-7 minutter.

Rens og skjær opp bønner og sukkererter. Ha i mot slutten av koketiden. Skjær vårløk i tynne ringer, og dryss over. Ha i de ferdig kokte nudlene. Skvis over en halv lime, og smak til med salt og pepper.

Dryss over frisk koriander til servering.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør