Bønnepålegg

Inne i mellom får en for seg noen fikse ideer. Tanker om hva en kan rekke over og få til. Ren selvinnbildning.
Det kan være den klesvasken en rekker over med to timer til disposisjon , selv om  displayet på maskinen insisterer på to timer og tjue minutt. Og alle vet at det siste minuttet på en slik vask tilsvarer nærmere seks-sju minutter på ei annen klokke. 

Eller, at du kan ha litt av innholdet i alle de små skålene ved fredagstacoen i et usselt tacoskjell, og bite over uten å søle. 

Hvis du bare har en, eller to varer i handlekurven vil ingen bry seg om du sniker i køen. Om du bare later som at du har glemt av en oppgave  du ikke rakk vil ingen merke det. Eller at ei ulykke vil forsvinne bare en går å legger seg og sover litt. 

Jeg kan lett finne flere eksempler. Noen innebærer nachspiel og banking på vinduer i sene nattetimer.  Men klarer meg med en uskyldig ide. Å lage pålegg selv. Gjerne litt utpå kvelden. Pysjen er på. Og en har egentlig satt seg godt til rette med en episode på Netflix. En fiks ide. Trenger jeg egentlig enda et pålegg. Og har jeg ikke egentlig hatt nok prosjekt i dag? 

Kanskje også en god ide. I alle fall om det skulle falle seg sånn at en har nødvendige ingredienser og redskap tilgjengelig. 
Bønnepålegg
1/2 dl mandler
1/2 dl soltørket tomat
1 boks store, hvite bønner
1 vårløk
1 ss tahini 
1/2 dl vann

Du kan gjerne bøtlegge mandlene litt. Da blir de litt enklere å håndtere. 

Ellers handler dette om å få kjørt ingrediensene sammen. Det er tross alt et smørepålegg.

Bruk en foodprosessor. Ha i mandler og soltørket tomat. Kjør sammen så de smuldrer opp.

Ha i avrente hvite bønner, vårløk og tahini og kjør videre. Ha i litt vann og kjør videre til du har en jevn, glatt masse. 

Smak til med salt og pepper. 

Oppbevar på et tett glass i kjøleskapet. Aller best blir det om det får stå over natta så smakene setter seg. Ellers holder det en liten uke. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør