Blomkålsuppe av ovnsbakte grønnsaker og med kokosmelk

I det du putter grønnsakene i ovnen skjer det noe. De blir bakt. Og smaken er på en måte mer  fyldig enn hvis du koker dem i en kjele med vann. Kanskje fordi mer av væsken blir bevart i grønnsakene? 
Da er kanskje ikke suppe så dumt. Jeg vet noen knapt regner det som et måltid. Men godt med grønnsaker og kraft kan så absolutt være mettende. Og ikke minst varmende når kulda seter inn. Så kan en jo alltids supplere med godt brød, noe kjøtt, kylling eller fisk også om man vil. 
Blomkålsuppe
1 blomkålhode
3 gulrøtter
5 hvitløksfedd
3 cm fersk, skrellet ingefær 
1 gul løk
1-2 rød chili
1 ts gurkemeie
2 ss olivenolje
1 boks kokosmelk 
8 dl grønnsakskraft eller buljong 

1 lime i båter
Frisk koriander 
Evnt skiver av chili

Sett ovnen på 200 grader. 

Del blomkålen i buketter. Ha gjerne med stammen også. Det er ikke noe i veien for å spise den bare vi bearbeider den litt. 

Vask gulrøttene, og del i biter. Skrell løk, og del den i båter eller biter. Hvitløken renser jeg for skall, og gir et lakk med kniven. Og ingefæren skrelles også, og skjæres i skiver. Del chili i biter, og fjern stilken. Er du redd for styrken på frøene fjerner du de. 

Alt dette har du i en stor ildfast form. Ha over olivenolje og gurkemeie. Eller bland inn olje og gurkemeie med grønnsakene i en stor pose dør du har det over i formen.. 

Grønnsakene stekes i ovnen, en 30 minuttet. 

Om du ønsker noen hele biter av for eksempel blomkål i suppa, tar du de ut av formen etter steking, og setter litt til side.

Kok opp grønnsakskraft og kokosmelk. 

Ha i alle de ovnsbakte grønnsakene, men vent litt med chili og ingefær. De vil du tilsette i omganger slik at du kan prøvesmake og tilpasse styrken. 

Bruk en stavmikser for å jevne suppe. Og husk, smak til underveis.. 

Ha i hele blomkålbuketter om du har satt det til side. Server med en skvis lime tilgjengelig, frisk koriander og skiver av chili.

Om du ønsker mer mettende suppe passer det godt med noen reker, fisk eller litt kylling i suppa. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør