Filorull med bønner, eple og geitost

Det er en del mat som blir litt mer spennende med en annen innpakning. Putter du revet gulrot, kål og kylling i et tynt ark får du for eksempel en vårrull som hele husholdningen jubler for, selv om ingrediensene hver for seg vekker noe mer dempet beigeistring..
Så det er kanskje ikke så rart at rester  etterhvert i større grad bygges om til pizza, pai, samosa, vårrull og wonton, enn lapskaus og pytt i panne.

Noen bønner sammen med geitost kan altså bli både smakelig og mer spennende, enn bønner servert som et tilbehør du føler du bør tilsette tacobuffeten. Og det er vel heller ikke å forakte at det er rimelig sunt og bra. Et eple gir det hele litt sødme som bonus.
Filorull
1 sjalottløk eller 1/2 løk
1 revet eple
1 boks kidneybønner 
1 boks sorte bønner
150 g hvit geitost
Salt
Pepper

1 pk filodeig eller springroll pastery
1 egg

Dip/vinagrette
1 dl olivenolje
2 1/2 dl vineddik eller nøtteeddik
1 ss honning
Salt
Pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.
Rens og hakk løken fint. Vask eplet, og fjern kjernehuset og skall. Riv eplet med et rivjern. Hell laken av bønnene. Bland sammen løk, revet eple, bønner og hvit geitost. Du kan ha i litt krydder som chili om du vil, eller timian, oregano eller annet du tror passer. Smak til! 

Jeg har brukt ferdige ark ment for vårruller her. Jeg har også forsøkt med butterdeig. Kjevle i tilfelle arkene litt ut. Pensle kantene med sammenvispet egg. Legg fyll langs langsiden, og rull sammen. Eller form de som en vårrul, en pakke eller trekant om du foretrekker det. 

Legg rullene på et stekebrett med bakepapir, eller i en smurt form. Bruker du butterdeig anbefaler jeg kanskje det siste. Med sprinroll pastery fungerer det første like fint.

Pensle rullene med resten av det sammenvispede egget. Og stek i ovnen en 15-20 minutter til de er gylne og fine. 

Disse rullene kan serveres med en enkel dip/vinagrette av olje og eddik. Den bare rører du sammen. Da jeg trodde jeg var tom for vineddik brukte jeg en valnøtteddik. Det smakte helt herlig! 

Lykke til, og smakelig måltid!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør