Poke bowl med agurksalat og sriracha

Poke bowl tok verden med storm. I alle fall deler av den litt matnerdete verden. Det dukket opp små matbarer med Poke utenfor Hawaii, og folket digger det.
Poke kan være et godt alternativ om du er bitre litt lei av sushi, eller tacoen. Prinsippet kan gjøres litt som med tacoen, der hver enkelt setter sammen sin egen middag.

Det finnes mange varianter. Det brukes ulike typer fisk, selv om tunfisk og laks kanskje er det vanligste. Og det er ulike marinader. (Jeg har tidligere presentert dere for en variant http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/02/poke.html ). Denne gangen gikk jeg for en litt krydret variant med sriracha saus. En litt sterk chilisaus du etterhvert får tak i på nesten alle butikker. Sammen med en masse boller med tilbehør så hver enkelt fikk det som de ville. En fin fredag.

Poke bowl
450 g salmalaks 
1/2 dl soyasaus
1 ts riseddik eller epleeddik
1 ts sriracha eller chilipasta
1 ts sesamolje

Agurksalat
1 slangeagurk
1 dl riseddik
1 dl vann
1/3 dl honning
1 ts salt
Chiliflak

Sriracha dressing 
2 ss sriracha 
2 ss gresk youghurt eller majones

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden til fisken. Soyasaus, eddik, sriracha og sesamolje. Skjær fisken i terninger, og legg i soyamarinaden. Dekk til med litt plast, og sett i kjøleskapet.

For å variere grønnsakene litt har jeg laget en agurksalat til. Ha eddik, vann, honning, salt og chiliflak i en kjele, og kok opp. Ta kjelen bort fra plata med en gang det når kokepunktet. Skjær agurk i brede strimler. Du kan for eksempel bruke en mandolin eller ostehøvel. Ha agurkskiven i laken. La det stå å trekke i ti minutter. Deretter kan du ta agurkskiven ut, dekke tilmed plast, og la de stå i kjøleskapet inntil servering. 

En enkel dressing til dette lager du enkelt ved å røre sammen like deler sriracha og youghurt eller majones.

Ellers kan denne Poke bollen by på det du måtte lyste og har. Edamebønner. Gulrot. Avokado. Mango. Rødkål. Tang. Macadamianøtter. Cashewnøtter. Sesamfrø. Sushiris. Eller kanskje risnudler. Ha i ulike boller på bordet, og la hver enkelt sette sammen sin egen Poke bowl. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør