Ørret med smak av Asia

En glad laks er vist en sunn laks. Hvordan det ble overført til folk og fe vites ikke. Men at fisk er bra mat, og at rød fisk, som laks og ørret, er den eneste fisken som faller i smak hos en del små og store, det vet jeg.
Selv med denne viten innabords synes mange det er vanskelig å få til fisk i hverdagen. Til middagsmat altså. Men fisk trenger slettes ikke være komplisert. Ta lang tid. Være tørr. Eller smake lite.

En rask og enkel rett som både liten og stor synes smaker hos oss er soyamarinert ørret, eller laks, med nudler. Ekstra kjapt med nudler. 20-30 minutter om du velger ris. Begge deler funker for meg. Og med mye farge på maten ser det ekstra fristende ut. Er du ikke enig?
Ørret med smak av Asia
4 ørretfileter
3 ss ketjap manis
3 ss soyasaus
Saft av 1/2 lime
1 ts sesamolje 
2 ss sesamfrø
1/2 ts brunt sukker
1 pk aspargesbønner eller sukkererter
1 squash

Nudler eller ris

Sett over risen om du bruker det. Eller kok opp vann til nudlene.

Skjær fiskefiletene i terninger. Ha ketjap manis, soya, limesaft og sesamolje i en bolle. Rør sammen, og ha fisketerningene ned i marinaden.

Skjær også squashen i terninger eller biter. Rens, og skjær bønnene i biter.

Når det nærmer seg at risen er ferdig kokt setter du i gang woken. Bruk litt olje til å steke fisken i. Når oljen er varm har du i fisketerningene og marinaden. La det steke mens du rører forsiktig. Mot slutten av steketiden har du i grønnsakene. La det få surre litt sammen noen minutter. Helt til slutt har du over sesamfrø. For å få smaken skikkelig fram på sesamfrøene kan det lønne seg å steke de litt i en tørr panne på forhånd. Ellers er det ikke så mye smak i dem.

Server fiskewoken med ris, eller nudler.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør