Bakt avocado med egg

Det siste ti-året har brødsalget stupt. Det skyldes nok i stor grad en lavkarbo bølge som skylte over landet. Og produsentene fortvilte.
Etterhvert er det da også tatt en del grep. Flere grove brød, små brød, steinalderbrød og alskens melblandinger er forsøkt ut på markedet. Og etterhvert mener også forskerne at trenden vil snu. For kroppen trenger fiber.

En av mange, som ikke spiser mye brød lenger, er nok undertegnede. Det går i müsli og yougurt. Digger det. Men føler av og til for litt variasjon. Og det hender absolutt jeg spiser brødmat. Det kan være nystekte scones, eltefrie rundstykker som har fått stå å kaldheve over natten, bare for å bli slengt inn i kald ovn for å lande pent på frokostbordet en liten halvtime senere. Eller naan brød til middagen. Pizza.. Må nok bare erkjenne at melet har kommet for å bli. Og jeg lider da heller ikke av noe glutenallergi, men føler vel heller at magen min ikke er helt fornøyd med mange av de butikkjøpte brødene.

Egg liker jeg også. Og jeg simpelthen elsker avocado. Så da bakte avocadoer med egg dukket opp i en feed, var det en alternativ frokost som måtte testes. Den kan smøres utover en brødskive om du vil det. Serveres med litt bacon. Eller bare som de er. Jeg har brukt litt av mitt eget urtesalt med ramsløk, http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/04/urtesalt-med-ramslk.html, men du kan også bruke litt salt og pepper, eller provancekrydder om du foretrekker det.
Bakt avocado med egg
1 stor avocado
2 egg
cherrytomater
en klype urtesalt

Sett ovnen på 200 grader. Del en moden avocado i to. Fjern steinen, og grav ut litt mer av avocadokjøttet. Bruk en skje. Det er veldig enkelt. Hva du gjør med det ekstra kjøttet velger du selv. Legg det ved siden av på tallerkenen, eller spis det med en gang.. En liten forrett på en måte..

Ha et egg i hver halvdel av avocadoen. Sett de i en ildfast form. Støtt dem gjerne opp med litt aliminiumsfolie, eller opp mot hverandre, så de står støtt. Har du store egg, eller en litt liten avocado kan det være du ikke har plass til all eggehviten. Sånn er det bare på en måte. Men du kan jo ha det litt i bakhodet mens du står og driver utgraving.

Del tomatene i to. Legg de rundt avocadoene i formen. Strø litt urtesalt, eller salt og pepper over. Litt olivenolje over tomatene. Og sett i oppvarmet ovn. 15-20 minutter, til eggene er sånn du vil ha dem.

Ha over på en tallerken. Og spis mens det enda luner.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør