Rødkål

Det er dagen før dagen, og man bare merker forventningene stiger!
Alle går bare rundt og lukter på det som luktes på kan. Det være seg julebaksten, eller gaver.
I anledning hjemmejul går jeg og lukter på eddik. Sommereddiken min. Den med bringebær. Og nå skal den få gi jula ett aldri så lite løft. Men først i morgen. I mellomtiden lukter vi.
Rødkål
1 rødkål på cirka 1 kg
2 røde epler
1 dl bringebærsaft eller ripssaft
1 dl bringebæreddik eller eplecidereddik 
1 ss sukker
100g ripsgele eller rognebærgele
Salt
Pepper

Ha av det helt ytterste laget på kålen. Så skjærer du i strimler. Fjern kjernehuset på eplene, og skjær i skiver eller strimler.

Legg kål og epler lagvis i en stor kjele. Hell over saft, sukker og eddik. La det koke opp, før du skrue ned varmen. Nå skal det bare få stå og putre og koke i en 45 minutter.

Smak til med salt og pepper. Ha i ripsgele, eller jeg har brukt rognebærgele som jeg hadde stående. Rør inn.

Aller aller best blir den om du gjør den i stand dagen før. Dermed er det bare å varme den opp til den store dagen. Eller andre anledninger. 

Rødkål lar seg også fryse, og kan tas fram porsjonsvis til anledninger der rødkål kreves, eller ønskes.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør