Brente mandler med smak av sjø..

Kanskje det er for polstringas del? Sånn før vi triller ned skibakken. Eller kulda setter inn?
Det er i alle fall store mengder sukker som skal inntas før den store julekvelden. Alle som har vært på julemarked har varmer seg brent sukker og varm saft,som ligger som en helt spesiell eim over plassen og roper til oss. Kulde eller ei. Og før vi vet ordet av det, er vi rustet for vinter, kulde, knall og fall. Og så smaker det jo ganske godt da! I alle fall i porsjoner. 

Hjemme tar vi en liten vri for å få en liten lukt av sjøen også. Hva du foretrekker er i grunnen opp til deg. 
Brente mandler
250g mandler
80g sukker
0,5 dl vann
1/2ss smør
Maldonsalt

For å lure fram mandleamaken skikkelig rister vi dem litt. Gi dem 10 minutter i ovnen på 170 grader, eller noen minutter i en stekepanne.

Kok opp sukker og vann. Sukkeret skal løse seg opp så du får en lake. Ha i mandlene. Rør hele tiden mens du ser sukkeret karamellisert seg rundt mandlene, og laken sakte forsvinner.

Når sukkeret er karamellisert rundt mandlene har du i litt smør. Rør om og la smøret smelte inn, før du har mandlene over på en bakeplate dekket med bakepapir. Husk at dette er varmt! 

Bruk en gaffel for å dra mandlene litt fra hverandre så de ikke bare blir til en stor klump.

Du kan gi deg her, og bare la mandlene avkjøle seg før du pakker i glass, kremmerhus eller små poser. Men brente mandler er ganske søtt. Og det kan gjøre seg med en liten snert. Jeg har derfor over litt maldonsalt når mandlene ligger til avkjøling. Litt pepper, ingefær eller chili er også en mulighet. Her bestemmer du!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør