Spagetti ala carbonara med chorizo

Av og til kommer en over det som kan føles som et skikkelig kupp. Litt rimeligere enn vanlig, og kanskje noe du aldri hadde funnet på å kjøpe, hadde det ikkevært for det faktum at det faktisk er satt ned. Prisen altså.
Sånn hadde det seg når jeg kom hjem med et par herlige Chorizo pølsesnabber fra Ask gård. Beskrevet som en litt snobbete Chorizo med manzanilla cherry og røkt paprika. Fantastisk god!
Siden jeg også hadde litt fløte, en pakke bacon og en "craving for carbo" endte det opp med en spagetti ala carbonara. Ikke helt autentisk siden det da er mest egg, litt fløte, ost og bacon. Men en helt herlig etterligning med norske aner fra Ask. Ikke traust og kjedelig, men fyrrig og spretten.
Og med litt edamebønner for farge og sunnhet. Eller bare en annen dille i tiden.
Spagetti ala carbonara
Pasta til 2-3 stk
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
150 g bacon og chorizo
1 dl hvitvin
3 egg
1/2 dl fløte
50 g revet parmesan
75 g edamebønner
en neve bladpersille
salt
pepper

Sett over kokevann til spagettien. Husk at spagetti krever mye vann og en stor god kjele. Hvis ikke bare klumper den seg sammen under koking. Kok spagetti etter anvisning på pakken. 

Rens og hakk rødløk og hvitløk. Skjær bacon og chorizo i mindre biter. Kanskje du har, og vil bruke parmaskinke eller serranoskinke framfor bacon. Gjør det. Er du ikke spesielt glad i Chorizo. Dropp den. Men la mengden være omtrent den samme. 

Ha olje i en dyp panne. Fres løk og hvitløk så det blir mykt, men ikke brent. Ha i biter av bacon og Chorizo og stek med noen minutter så baconet tar farge, og pølsa svetter litt. Hell over 1 dl hvitvin, og la det få koke litt inn sammen med løk, hvitløk, Chorizo og bacon. Du må ikke sprette en flaske hvitvin. Det er godt. Men du kan erstatte det med kraft, eplemost eller eplejuice. Det er litt syre vi er ute etter her.

Riv parmesan. Eller en annen fast ost med gode smaker. Jeg blandet faktisk en rest Spesial fra Derinngarden og parmesan. Bare ikke bruk den ferdig revne i pulverform. Det er ikke annet enn siste slag skorpe uten særlig smak eller karakter..Knekk eggene i en bolle. Ha fløte og den revne osten i bollen sammen med eggene, og visp dette sammen. 

Når spaggetien er ferdig kokt, og avrent har du den i sammen med løken, Chorizo og bacon i den dype panna. Ha over det sammenvispa standen av egg, fløte og ost. Eggene vil klumpe seg jo lenger tid de får i varmen, og osten smelte. Det vil si at jo kortere tid du gir sausen, jo mer kremet blir spagettien. 

Helt til slutt rører du i rensede edamebønner og hakket bladpersille. Litt nykvernet pepper over, og du er i mål. Husk likevel å smake litt til før du serverer rykende fersk, kremet og herlig spagetti ala carbonara.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør