Energibar med ingefær

Ute er det meldt om solskinn, et to-sifra antall grader. Og med det gode turmuligheter. Det er i alle fall det det betyr for noen av oss.
Selv om matpakka er med kjennes det sikkert med et par ekstra energibarer i sekken. Sikringskost på en måte. Er det ikke meg, kan det være en annen. 

Eller kanskje en bare vil ha litt godt til kaffen. Da er disse super gode. Nesten som en liten krydderkake, helt uten sukker eller lumske konserveringsmidler.

Jeg har laget, og publisert flere typer energibarer. Disse falt jeg for med en gang. Kjempegode med sin litt krydrete smak fra ingefæren, crunch fra nøttene og alt det søte fra dadler.
Energibarer med ingefær 12 stk
320 g dadler uten sten
70 g havregryn
40 g gresskarfrø
40 g solsikkefrø
2 ss sesamfrø 
180 g finhakka mandler
20 g valnøtter
2 ss revet, frisk ingefær
1/2 ss kanel

Havregryn til topping

Sett ovnen på 170 grader med over- og undervarme. 

Fjern steinen i dadlene før du har de i en foodprossessor, eller blender. Kjør de sammen til en seig masse. Ha i kanel og revet ingefær. Jeg har brukt mye ingefær. Jeg liker smaken. Desuten er det jo så bra mot forkjølelse, betennelser og annet som går. Men du kan selvsagt halvere mengden om du vil det.

Ha i frø, nøtter og havregryn, og kjør det sammen. Du kan også gjøre dette for hånd. Litt ettersom hvor mye du vil ha å tygge på. Jo grovere masse, jo mer tyggemotstand. 

Bruk hendene til å forme cirka 12 energibarer. Ha litt havregryn i en skål, og rull barene i den.  De blir litt mindre klissete, og får kanskje et mer delikat utseende.

Ha barene over på et stekebrett. Stek de midt i ovnen i 20 minutter. Ta ut, og vend på dem. Og stek så med den andre siden av barene opp, en 15-20 minutter til.

Dermed er en liten dose energi, et mellommåltid, en snack , tur og treningsvenn klar. Pakk de gjerne hver for seg, så er de enkle å putte i sekken eller lomma. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør