Grillet aubergine og paprika salat

Der mange nordmenn forbinder grilling med ventepølser og dessertbiff, vil nok en del arabere og marokkanere heller tenke grønnsaker. Grønnsaker grillet og brent over åpen flamme. 
En salat av grillede grønnsaker er kanskje å finne i en tett boks i kjøleskapet der, slik vi oppbevarer ketchup. Et helt vanlig tilbehør som også kan brukes som pålegg ellet en del av en meze. Et arabisk tapas bord. På en måte. Litt overfladisk sagt, men innmari godt - helt konkret.

Grillet aubergine og paprika salat
3 røde paprika
3 auberginer
1 fedd hvitløk
2 ss bladpersille 
Olivenolje 
Saft av 1/2 sitron
Salt
Pepper

Sett ovnen på 250 grader.

Vask paprika, og del i to. Legg dem med snittfarten ned i en oljet form eller langpanne. Stek i ovnen, gjerne da med grillelementet, til skinnet blir svart, brent og bobler. Det tar cirka 20 minutter. 

Legg paprika en i en tett boks eller pose til avkjøling. Etterpå er det enkelt å dra av skinnet. Rens bort kjernen også, og skjær grove strimler. 

Skjær auberginene på langs i skiver. Skjær et riss i overflaten med en kniv, og dryss salt over. 

Legg skivene på et smørt stekebrett, eller en form. Hell olje over, og bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Snu gjerne litt på dem underveis. 

Del også auberginene i grove strimler. Bland sammen med paprikastrimlene, hakket hvitløk, bladpersille, sitron og olivenolje. Om du ønsker kan du smuldre litt fetaost over også. Smak til med salt og pepper. 

Salaten kan oppbevares i en tett boks eller glass med lokk i kjøleskapet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør