Brokkolisalat med litt ramsløk og kirsebær

Det var alltid fint vær om sommeren før. Untatt hvis vi var på telttur da. Da regna det alltid. Men vannet var liksom litt ekstra varmt å bade i når det regna. Så kanskje det ikke gjorde så mye.
Det var bål og varme seg på. Og varm havrevelling til frokost. Så frøys vi ikke så fælt. Og sånn i ettertid har vi kanskje glemt at det regna en uke i strekk likevel. Det var liksom alltid fint vær.

Aller best om sommeren var å fyre opp grillen - og spise ute. Svidd mat gav fin sangsetemme, sa pappa, og svidde pølser og ostesmørbrød til oss over åpen flamme. Og vi spiste og sang, og syntes svartbrent brød var helt OK, samma hvor hard skorpa var.

Det var kanskje ikke like stas med salat den gangen. Men det hørte liksom med sammen med grillmaten. Kinakål, tomat og slangeagurk var litt mer standard. Og ei flaske med Thousand Iland. Og selvplukka blåbær til dessert. Det var sommer.

Salat er fortsatt litt sommer. Sommer hele året. Og kinakålen har fått selskap av ganske mange andre venner fra grønnsaksverden enn tomaten. Brokkoli er en ny venn. Ikke barns beste venn alltid. Men en av mine. Og selv om brokkoli har en tendens til å bli kokt, eller stekt før inntak, er det ikke nødvendig. En rå brokkolisalat smaker faktisk kjempegodt.

Brokkolisalat
1 brokkoli
25 g hakkede madler
en neve tørkede kirsebær, eller tranebær
1/4 hakket rødløk
3-4 blader ramsløk 

Dressing
75 ml rømme
35 ml majones
1 ss balsamico med kirsebær, eller du kan bruke en hvitvinseddik
1/2 ss brunt sukker

Vask og skyll brokkoli, og skjær i buketter. Du må gjerne grovhakke også.  Stilken kan også brukes. Ikke noe i veien for det. Hakk rødløk. Og bland så sammen salaten. Helt ærlig. Jeg tokbåde  brokkolibuketter og løk i blender, og satte igang hakkefunksjon. Finhakka grønnsaker på et blunk!Tranebær er godt i. Med en ny flaske kirsebærbalsamico i hus, ble det kirsebær på meg. Og grovhakka mandler. Samt ramsløk. Jeg har plukket så mye! Og det er godt i salaten. 

Rør sammen rømme og majones i en bolle. Og smak så til med eddik og sukker. Hvitvinseddik eller en epleeddik er fint. Men jeg ville bruke denne herlige balssamicoen. Den er kjempegod! Og jeg digger en skikkelig god balsamico.

Du kan godt gjøre i stand noen timer i forveien. La den stå og sette seg i kjøleskapet. Men ta den fram, og la den nå romtemperatur før du spiser den. Eller spis med en gang!
Alene, eller som tilbehør. Til grillmaten for eksempel.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør