Pasta med aubergine

Det går en farsott over landet! Jeg kunne sagt det er våren. Men det er pasta. I alle fall i matbloggerverden, er det pasta.
Bakgrunnen er enkelt og greit at det har kommet en ny pastamaskin på markedet, og den har en del fått teste. Og i presentasjonen av denne maskinen, har det også sneket seg med en oppskrift på pasta med aubergine. Jeg liker jo pasta, og jeg digger aubergine - så det må jo testes! Selv uten vidundermaskinen.

Og selv om jeg synes det kanskje ble litt tamt på smak, har pastaen fått følge meg et par dager. Litt grei vårmat.

Men så dukket en nyhetssak opp. En tidlig agurkssak kan en vel egentlig kalle det. Men den nådde altså en eller annen nyhetsredaksjon. Og denne redaksjonen bestemte seg for å publisere. Agurksaken var en auberginesak. Selvsagt.. Og greia var noe så uinterresant som at aubergineemojien er svartelista i Instagram. Vi noe ivrige Instagrambrukere kan fra og med neste oppdatering velge å bruke hashtag i form av en emoji, altså et bilde, eller symbol. I mangel på ord. Eller kanskje for å virke mer internasjonal. Men da ikke aubergine.. Den ligner for mye på noe langt mer pornografisk enn en grønnsak, sier de..
Og jeg som digger aubergine.. Jeg har heldigvis ord. Og bestemte mer der og da for at om ikke annet, skal jeg dele oppskriften på pastaen som står på middagsbordet mitt akkurat nå. Om jeg synes den er tam, kan jeg jo sprite den opp litt. Gjøre det litt mer vågalt eller noe. Eller kanskje du foretrekker den akkurat slik den er. Med fersk pasta. Eller tørket pasta.

Pasta med aubergine er servert! Drit i sensuren.
Pasta med aubergine
1 aubergine
3 ss rødvin, kan sløyfes
1 finhakket løk
1 hvitløksfedd
1 boks tomater, gjerne cherrytomater
Evnt 2 ss fløte
1 ss fersk, eller 1 ts tørket oregano
1 ss finhakket bladpersille
salt
pepper
olivenolje

Og for egen del har jeg tilsatt litt
kanel
sitron
noen sorte oliven
revet parmesan

Som nesten alltid med aubergine må noen bitterstoffer trekkes ut. Skjær auberginen i terninger. Ha i et døslag. Ha over salt, og la den ligge i 15-30 minutter. Skjær og hakk løk og  urter så lenge..

Skyll godt av auberginen, og tørk av med kjøkkenpapir. Varm olje i en panne. Ha i auberginen, og stek i en 5 minutter så bitene tar litt farge. Ha i løk, og stek videre en 5 minutter til. Ha i hvitløk, og eventuelt litt vin. La det koke videre enda en 5 minutter.

Så heller du over en boks med tomater. Har i hakkede urter. Smak til med salt og pepper. Eventuelt også litt kanel. Jeg synes kanel gjør seg veldig godt sammen med tomatene. La sausen småkoke en 10-15 minutter mens du koker pasta.

Om du vil ha en rundere saus har du i litt fløte før servering. Du kan også bruke et par spiseskjeer av kokevannet til pastaen. Den er full av stivelse, og gjør absolutt sitt for pastasausen du står der og koker i hop. Jeg hadde også over litt sitron for å få en balanse i smakene. Og serverte til slutt med sorte oliven og et godt dryss parmesan.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør