Saltbakte poteter

Skepsisen var vel til å ta og føle på første gang jeg fikk servert saltbakte poteter. Ikke bare var jeg langt ute på den italienske landsbygda. Potetene var bokstavelig gravlagt i salt. Masse salt. Havsalt. Og slikt spiser man da ikke mengder av. Man bader heller i det.

Akkurat det har noen skjønt at også potetene liker. For makan til møre poteter finnes ikke. 

Saltbakte poteter
1 kg poteter
2 fedd hvitløk
Frisk timian
Olivenolje
250 g havsalt

Oppskriften er enkel. Ha litt salt i bunnen av ovnsfast form. Vask potetene, og sett ned i. De står støtt i saltet. Hakk hvitløk og timian og strø over. Risle over litt olivenolje. Fyll på med salt. Masse salt, så potetene er dekket. 

Sett i ovnen på 200 grader i 30-45 minutter. Eller om du langtidsteker noe på lav temperatur la det stå ved siden av, bare enda lenger. Potetene er pakket inn og ligger godt. Ingenting som koker i stykker her.

Grav fram potetene fra saltet før servering. Knallgode, små poteter. Akkurat passe salte. Møre og myke. 

Passer til kjøtt og fisk. Eller som en del av et tapasbord. For eksempel med aioli.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør