Nudelsalat - Yam Wun Sen

Nå juger jeg selvsagt. Yam Wun Sen er en klassiker av gatemat i Thailand. En nudelsalat akkurat så sterk som du selv lager den. Eller mild om du vil det. Syrlig, søt og sterk. Akkurat sånn thaimat skal være.
Jeg lagde kanskje mer av en kinesisk lapskaus. Men da faller tankene mot chop suey. I alle fall soyasaus. Og det smakte og så jeg ikke snurten av. 

At det var litt av hvert som burde brukes før det utviklet eget liv i kjøleskapet. Litt av hvert for alles smak. En dæsj av hva jeg hadde. Litt fantasi. Og en oppskrift i bunn. Det er i alle fall sant. Og litt sånn det meste blir til hjemme. Et utgangspunkt omdannet og snudd på til det passer mitt kjøleskap. Da blir det lapskaus. Eller en slags Yam Wun Sen.
Eller lignende. 
Salat
400g kyllingkjøttdeig
Smaksatt med 2ss brunt sukker rørt ut i 2ss kokende vann, 1 ss fiskesaus, 1-2 sjalottløk ellee 1/2 gulllk, samt (eventuelt også) 1 egg
10 tigerreker
Eller 1 kg reker
1 pose nudler, det skal være glassnudler, men her har jeg brukt eggenudler
1 paprika eller 6-8 cherrytomater 
1/2 agurk
2 sjalottløk eller 1/2 gul eller rød løk
1 sitrongress, finhakket
1 neve frisk koriander
1 neve mynte eller bladpersille 

Dressing 
2 store chili
1 hvitløksfedd 
1 sjalottløk
1/2 ts havsalt
30 g brunt sukker eller palmesukker
4 ss fiskesaus 
4 ss limesaft 
3 ss tamarindvann 

Her er der greit å starte med kjøttdeigen om du bruker dette. Ha sukker og vann i en kjele, og kok opp. bland sukkerlaken i kjøttet. Ha i fiskesaus, hakket løk og eventult et egg. La farsen stå å sette seg litt. 

Deretter er det dressingen sin tur. Bruk en morter, eller finhakk løk, chili og hvitløk sammen med litt salt til du har en pasta. Ha i sukker, fiskesaus, limesaft ig tamarindvann. Sett dressingen til side. 

Du kan steke små kjøttboller, eller bare steke kjøttdeigen som den er. 

Nudlene kokes etter anvisning på pakken. Det er bare snakk om minutter. 

Grønnsakene til salaten hakkes og strimles etter ønske. 

Bland sammen nudler, grønnsaker, kjøttdeig og stekte tigerreker. Eller eventuelt kokte, kalde og renskede reker. Ha over dressingen. 

Og server salaten. Hot etter smak. Eller vag av vane.. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør