Eltefrie muffinstykker med eller uten rug

Jeg var så skråsikker på at jeg hadde skrevet om fokostmuffinsene mine fra før. Det er sjelden jeg er skråsikker på noe som helst. Men her var jeg ikke i tvil.
Jeg har skrevet om rundstykker med rug i Pisa, og frokostbrød. Men disse eltefrie frokostmuffinsene fant jeg da ikke. Det er egentlig rundstykker, stekt i muffinsformer. Like enkelt og greit som å putte en sokk på foten, eller da deig i muffinsform. Valget er fritt. Det eneste du må huske på er å sette deigen i god tid. Altså dagen før.
Muffinsstykker 
500 g mel, jeg bruker gjerne en blanding av hvetemel og fint rugmel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
4 dl vann
Evnt noe valnøtter
Evnt litt flytende honning

Jeg maser alltid litt om at oppskriftene er bare en ide. Dermed kommer noen punkter til eventuelt. Dette er en eltefri oppskrift. Så her rører du løslig sammen deigen i en stor bakebolle, og bruker kaldt vann. Enklere kan det ikke gjøres.

Jeg er glad i rug, og bruker da en 50/50 blanding av rug og hvetemel. Du kan bare bruke hvetemel, og få fine rundtykker. Eller du kan heller bruke noe sammalt. Blandingsforholdet er litt opp til deg selv. Og du kan jo prøve deg litt fram. Kanskje 75/25 med hvetemel og sammalt hvete er det perfekte for deg, og din familie?

Om du ønsker har du i litt valnøtter og honning for eksempel. Eller bare valnøtter. Godt i rundstykker for sånne osteelskere som meg.

Så må deigen få stå. Dekk til med litt plast, og sett på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Når du står opp dagen etterpå, og den forgjette tiden på benken er over, finner du fram muffinsformene dine. Bruk en skje, og øs opp. Det skulle bli en 10-12 stykker, alt ettersom hvor store former du har.

Sett muffinsformene rett inn i kald ovn. Skru på 200 grader, og la de stå i 30 minutter.
I mens dekker du frokostbordet, og koker egg.

Rykende ferske rundtykker er klare, og det er bare og samle seg rundt bordet for ferske nyheter, og enda ferskere rundstykker.
 Ha en riktig god helg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør