Tandoorikylling

Skal familien samles om et måltid er det ingenting som slår indisk!
Sånn hver for seg finner vi nok mange ulike favoritter om en spør familiemedlemmene enkeltvis. Men det er likevel noe alle liker, indisk..

Det er noe med de runde, balanserte smakene som appellerer til de yngste. Og med et hint av styrke er det absolutt spiselig også for oss som aldri får nok chili. For litt ekstra styrke kan vi alltids lure inn i tilbehøret, eller røre inn i egen porsjon sånn litt senere..

Ofte gjøres dette i gryte. Men for en gangs skyld endte det indiske kompromisset opp med flere skåler også på hjemmebane. Så kan alle sette sammen det de liker til et smakelig måltid. Lurt, ikke sant.. ?
Med tandoori kylling som utgangspunkt. Du bør helst komme på det samme morgen, eller kvelden i forveien. Men da er det ikke så vanskelig..
Tandoori kylling
6 kyllinglår eller brystfileter
1 rød chili 
2 ts malt koriander
1 ts garam masala
1 ts spisskummin
4 fedd hvitløk
1 ss frisk ingefær
2,5 dl tyrkisk eller gresk tykk youghurt naturell
saften av 1 sitron
1 ss eplecidereddik
1 neve frisk koriander
salt
pepper

Det er mange meninger om skinnet.. Om skinnet ikke bedrar, er det i alle fall sånn at mange tar det av før de spiser kylling. Jeg har tatt av alt skinn her før marinering. På den måten får smaken trekke godt inn i kjøttet, og alle får smake. Skinn, eller ei.

Rør sammen tykk yoghurt med alle krydderne unntatt den friske korianderen. Eller kjør det sammen med en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Legg kyllinglårene, eller filetene i en form. Hell over marinaden, og gni den godt inn. Ha litt hakket, frisk koriander over. Dekk til, og la det stå i kjøleskapet i minst fire timer. Gjerne lenger. Det kan jo være praktisk å la det stå over natta.

Sett ovnen på 200 grader, om du da ikke har en varm grill du vil bruke.
Ta kyllingen ut av marinaden, og legg i en ildfast form. Stek dem i 30 minutter. Mot slutten kan du jo ha på grillen for å få en stekeskorpe.

Server tandoorikylling med hva du vil... 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør