Limemarinert fisk med grønt til

Egentlig var det laks. Men jeg hadde ferdig utvannet klippfisk. Det skulle være ris, men jeg følte for byggris. Det skulle være grønt på grønt, og jeg ville ha farge. 
Det måtte slettes ikke gå galt. Det gikk helt fint, og smakte bra. En oppskrift er fortsatt bare en ide. Den åpner for improvisasjon. 

Men marinaden.. Deb tullet jeg ikke til. Ikke med heller. Den var god akkurat som den var. Litt sterk. Litt syrlig. Og litt søt. Og den er kanskje på mange måter hele oppskriften. Resten er litt sånn hva du føler for. Og litt innsikt, i alle fall en ide om hvilke smaker som lar seg kombinere.

Men la oss da gå tilbake til opprinnelsen. Oppskriften. Den er omtrent sånn.. 
Limemarinert fisk
En klatt smør
1 hvitløksfedd
1/2 ts chiliflak
saften av en lime
4 ss flytende honning
4 ss soyasaus

600g fisk

Til servering
Ris, byggris, quinoa el til 4
1 brokkoli i buketter
200 g grønnkål, rosettkål eller kanskje rosenkål
en klatt smør til steking
1 fedd finhakket hvitløk
1 løk
1/2 ts chiliflak
Sesamfrø eller nigellafrø

Sett ovnen på 180 grader.
Og husk å kok ris..

Vi lager i stand det som er saus og marinade. Smelt en klatt med smør i en kjele. Finhakk hvitløk, og la hvitløk og chiliflak surre litt. Ha i saften av en lime, honning og soya, og la det koke opp mens du rører. Ha i maizenna for å jevne marinaden. Begynn forsiktig, og ha heller i litt etter litt. Når marinaden har begynt å tykne, heller du den over i et glass, og lar det avkjøle litt.

Sett over en kjele med vann. Når det når kokepunktet har du i brokkoli buketter og kål. La det koke bare 2-3 minutter.  Hell av i et døslag, og skyll med kaldt vann. Da stopper kokeprosessen opp, og du får friskere grønt.

Ha ferdig utvannet klippfisk, eller da annen fisk i en ildfast form. Ha over litt av marinaden, en spiseskje sånn omtrent. Fisken bør ikke ligge lagvis, men enkeltvis.

Stek fisken i ovnen, 5-7 minutter.

Mens fisken står i ovnen steker vi grønnsakene. Ha igjen en klatt med smør, denne gangen i stekepanne. Eller, du kan jo fortsette med kjelen om du vil det. I alle fall, har du i finhakket hvitløk, og lar det surre litt. Ha i kål og brokkoli, og stek til det er gjennomvarmt, men ikke lenger.

Server grønnsakene på toppen av ris, byggris, eller hva du lyster. På toppen har du den stekte fisken. Hell over litt mer av marinaden, eller server den ved siden av i en skål. Strø over sesamfrø eller nigellafrø. Og spis med pinner.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør