Thot Man Phuu- krabbekaker som i Thailand

Greit nok.. Vi har bikka over sesongen så vidt. Krabbesesongen. Den som innebærer krabber uten julebord. Krabbene er på sitt beste i slutten av september og begynnelsen av oktober. Men sånn kan det gå når en brått får å gjøre. Og det innebar ikke en eneste dagen derpå.
Det er imidlertid ikke lenger ut på året enn at det tradisjonelle krabbelaget er gjort unna. Skall fikk fly vegg i mellom. Og den evidelige paven ble satt under sterkt press. Og kanskje litt dagen derpå. Man da holdt jeg meg unna krabbene.

Og om sesongen er på hell. Så kan jeg bruke av rester og bortgjemte skatter og lage kaker. Mulig det er en liten bølge på gang, for nå synes jeg det blir mye kaker her. Men makan til grei måte å utnytte rester på, uten å bli lei skal du lete lenge etter. Eller jeg kommer vel på noen andre alternativ. Men ulike fiske- og sjømatskaker bidrar stadig til nye middagsrester. Det være seg laks, torsk, sei eller krabbe.
Krabbekaker
500 g hyse
500 g krabbekjøtt
2 ts five spice krydder
3 små chili (birds eye chili) med frø
3 store rød chili uten frø
2 ss krabbepasta
3 dl kokoskrem
1 egg
1 eggeplomme
1 ss søt soya
1 ts brunt sukker
10 finhakka kaffirlimeblader
Evnt 1 ts chillipulver om du vil ha det enda sterkere
1 ss soyasaus
Eventuelt fiskesaus

Panering
Hvetemel
Egg
Brødsmuler (panko) eller griljermel 
Olje

Fisken må selvsagt renses. Jeg synes det er godt med hyse som har en litt skalldyrpreget smak. Eller bruk sei. Eller torsk. Jeg har forsåvidt gjort varianter med mer eller mindre krabbe eller fisk. Prøv og smak deg fram til noen favoritter. Jo nærmere forholdet 50/50 er mellom fisk og krabbe, jo mer smiler barna her i alle fall. Det er litt sånn smak og behag, eller utviklingen av den..

Ha fisk og krabbekjøtt i en foodprossesor. Kjør det sammen, men ikke så det blir seigt og varmt.

Ha i hakket chili. Disse små birds eye chilliene jeg kjøper på innvandrerbutikken er kruttsterke.  Men bruk dem. I mengden her går det helt fint. Ha også i de andre krydderene og ingrediensene, og kjør til en farse. Smak til med mer sukker, soya eller fiskesaus.

Så lager du små kaker. 

Vend i mel. Deretter i en skål med lett sammenvispet egg. Og så tilslutt i brødsmuler. 

Friter, eller stek kakene i olje. Server med en varm agurksalat eller sylta grønnsaker. 

Dtaeng -agurksalat 
1 slangeagurk 
1 sjalottløk 

Lake
1 dl sukker
2 dl vann
2 dl riseddik eller 7% hvit eddik
1 finhakket chili 
1 ss finhakket ingefær

Kok opp laken, og la den avkjøle seg. Hell over grønnsakene og server lun. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør