Syltet paprika

Det hjelper ikke å stikke hue i sanden! Uten mat og drikke, duger helten ikke. Det skal være sikkert og vist. At der enkle ofte er det beste, er en sannhet med visse modifikasjoner. Særlig om vi da snakker halvfabrikata. 
Men skal det gjøres litt i en fei, og du vet det.. Planlegg! Og når de friske grønnsaker har fått seg en knekk, sylt dem ned! Og ha til en enkel forrett eller lunch når tiden ble litt knapp. En nedsylta bruschetta redda dagen min. Ett rista brød med olje og urtekrydder. Og himmelske sylta tomat og paprika. Stått opp fra de døde og rett til magen min. 
Og oppskrifta!
Sylta paprika
4 paprika
4 fedd hvitløk
5 ansjosfileter
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
pepper

Sett ovnen på maks varme, og gjør bruk av grillelemenet.

Rens paprika, og ha den inn øverst i ovnen. Den skal få svi seg på alle sider, så du må inn å snu litt på den av og til. Når den er nærmest sort på alle bauger og kanter, tar du den ut av ovnen.

Ha den i ett glass eller plastboks med lokk. La den stå i 20 mintter. Så kan du dra av skallet. Fjern også kjernene. Du vil ta vare på den safta som måtte komme til renne ut til marinaden.

Skjær paprika i tykke strimler. Ha sitronsaft og olivenolje i sammen med safta fra paprikaen. Smak til med pepper. Rens, og skjær hvitløk i tynne skiver. Ansjosen deler du i små biter. Bland hvitløk, ansjos og paprikastrimlene, og ha det i marinaden av paprikasaft, olje og sitron . Sett på lokket igjen, og sett glasset eller boksen  i kjøleskap. Her skal den få stå i minst seks timer, eller gjerne over natten.

Syltet paprika er godt som tilbehør, eller for eksempel da på bruchetta.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør