Rødvinslinser

Engelskmenn skal liksom ordne alt med en kopp te. I alle fall på film. Kan være de heller vi ta en pint. Og jeg har faktisk møtt en bobby med kart gjemt i hjelmen som var av helt uvurderlig hjelp i øyeblikket. Te hadde han ikke.
Vin kan også være til hjelp. Litt mer uglesett enn te. Men i samarbeid med noen supersunne linser kan det være du slipper unna midt i uka. Garantert promillefri og kjørbar. Og brukbar comfort food på en kjøttfri dag. Eller som tilbehør, rett og slett. 
Rødvinslinser 
1 boks, eller 300 g røde ferdigkokte linser
1 rødløk
1 dl rødvin
2 fedd hvitløk
1/2 ss tørket timian, eller 1/2 potte med frisk
1 liten tomat, eller 1 ts tomatpure
1 klype brunt sukker
Evnt 4-5 soltørka tomater

Hakk opp rødløk og hvitløk. Bruker du som jeg gjorde her, en fersk tomat, er det greit å rense den for skall. Skjær ett kryss i toppen. Ha den i kokende vann cirka 30 sekunder. Så er der bare å prelle sav skallet. Hakk tomatkjøttet i småbiter.

Ha løk og hvitløk i en panne med olivenolje og en klatt smør, og la det få svette seg litt. Ha i tomatbitene, eller om du bruker tomatpure,  og sukker, og gi det hele ett par minutter. Tomaten får lokket fram sødmen. Tomatpureen blir søt og blid, i stedenfor sur og bitter.

Hell over rødvin. Siden dette er rødvinslinser skal jeg ikke engang foreslå noe alternativ! La alkoholen koke vekk. Bruk gjerne en slant du har slengt i fryseren fra en flaske eller boks sin siste sjebne. Men gi rødvinen en sjanse med linsene før du begynner med buljongalternativer og sånt. Det blir andre linseretter.

Greit, når alkoholen er fordunstet har du i linser. Jeg har brukt en boks ferdigkokte som jeg har skylt av og latt renne av seg i en sil.  Tilsett timian. Du kan godt bruke tørkede urter om du vil. Vil du ha i soltørket tomat har du i det. Gi linsene en lunk i panna.

Linsene kan brukes til fisk, kylling, lam,  annet kjøtt og pølser. Eller bare nytes alene som en vegetarrett til lunch eller middag når du føler for å være i det hjørnet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør