Banh mi - vietnamesisk sandwich

Nå kjennes det varmere ute enn inne. Jeg vet ikke om det stemmer. Men driver urutinert veksling mellom full utlufting, og påskrudde panelovner. Ikke samtidig da. 
Travle saker. Og samtidig driver jeg og drømmer om Østen. Vet ikke helt hvor det kom fra. Men det kan ha noe med sandaler å gjøre.

Eller den fantastiske gatematen, streetfood. Som i Asia. Så langt fra en norsk veikro du kan komme. Ikke ett vondt ord om kjøttkaker. Men noen smaksbombe er det ikke. 

Så mens jeg springer fram og tilbake mellom vindu og ovn får maten marinere seg selv. Etterpå er det fort gjort. Bare å ta i hånda. Og om jeg skulle tro det er varmere ute, er det sannelig bare å ta maten med seg ut. Finne en passe varm benk. Og spise. 
Banh mi
500g kyllingfilet eller svinefilet
1 ss rapsolje
4 baugetter
4 ss majones
salat
1 bunt koriander
1/2 slangeagurk
1 rød chili

Kjøttet skjæres i skiver, og må marineres i minst en time. Gjerne over natten.
Marinade
1 stilk sitrongress
1/4 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss kecap manis, mørk soya
2 ss fiskesaus
1 ss rapsolje
2-3 ss brunt sukker
1/2 ts pepper

Hakk sitrngress, løk og hvitløk i biter, og bland rett og slett sammen marinaden. Legg kjøttet i.

Marinerte grønnsaker
200 g kål
200 g gulrot
1,5 dl vann
1,5 dl eddik
3/4 dl sukker
2 ts salt

Skjær grønnsakene i tynne strimler. Kok opp vann, eddik, sukker og salt. La det kjøle ned litt før du heller det over grønnsakene. La det trekke i minst en time.

Kjøttet stekes i olje når det er ferdig marinert. Skjær en baguett på langs, og smør med majones. Ha på salat, friske agurkskiver. Derettter kjøtt og marinerte grønnsaker. Ha over tynne skiver frisk chili og masse frisk koriander.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør