Karrikylling i kokos og cashew

Av og til kan ett massivt blodtrykksfall  føre deg rakt ut i stabilt sideleie hos en fysioterapaut som hardnakket påstår at øya dine forsvant bak i nakken. Andre ganger klarer det med seg litt fortvilt kjefting og en rask runde hvor ungene får is, og egen kropp noe stabiliserende og en par dype magedrag luft. Litt lavt blodsukker, unnskylder jeg meg med, og spiser noen dadler, tørket mango eller nøtter. Litt sånn ettersom. 
Nøtter! Roper en eller annen indre stemme. Eller Tørket frukt!  Og da får en lytte. Kroppen er faktisk nærmeste venn og allierte.

Og noen ganger krever den frukt og nøtter til middag også. Og det er jo slettes ikke dumt det. Bedre enn potetgull tror jeg. Som middag altså.  Med ett stabilt sideleie frisker i minne virker det faktisk som en svært god ide. Og godt er det også. 
Karrikylling til 4 med kokos og cashew 
4 kyllingfilet 
1 rød paprika
1 liten rødløk
3 hvitløksfedd 
2 ss mild curry paste. Eller litt mindre av en sterk variant
Saft fra en lime
1 ss flytende honning
2 dl kokosmelk 
Salt
Olje til steking

Frisk koriander
Mango
Finhakket frisk chili
Kokosflak eller litt rister kokos og/eller hele cashewnøtter 

Ris
Nan brød 

Skjør kyllingfiletene i litt store biter. Rens og skjær paprika i biter eller strimler. 

Hakk løk og hvitløk. Ha løken og hvitløken sammen med karripasta, cashewnøtter, limesaft, honning og litt av kokosmelken i en foodprossesor. Eller bruk en bolle og stavmikser.
Kjør sammen til en ganske grov masse. 

Ha litt salt på kyllingbitene, og brun dem i  en blanding av smør og olje i stekepanna. La paprikaen steke med på slutten. Ha over karriblandingen, og stek videre ett par minutter. Ha i resten av kokosmelken, og la det småkoke en 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. 

Ha over frisk koriander ved servering. Det er også godt med noen strimler frisk mango, noe finsnittet frisk chili og kokosflak eller ristede kokosflak. Noen hele nøtter pynter opp. 

Ris og varme naan brød passer godt til dette. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør