Pasta med ovnsbakte rødbeter og Kraftkar

Ute er det mørkt, og mellomsesong. Det er verken det ene eller andre. Ikke høst. Ikke vinter. Og definitivt ikke sommer.
Høstens grønnsaker er fortsatt å få tak i, ferske fortsatt. Men snart overtar julemarsipanen. Som en forberedende taktikk, kan det jo være greit å utnytte potensialet her. 

Nå var det vel egentlig litt sånn at jeg haddde noen rødbeter som godt kunne brukes snart. Jeg hadde en bit Kraftkar i fryseren. Fersk pasta.og en selvinvitert middagsgjest. Slik blir det mat av, selv om mørket trenger på, og julekakene har begynt å gjøre seg til rundt omkring.

Som en variasjon fra byggsalatene med rødbet og feta eller chevre (http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/08/byggsalat-med-rdbete-spinat-og-kantarell.html,  http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/08/rd-grnn-byggsalat-med-rdbeter-og-chevre.html )ble det pasta og kraftkar. Og det var slettes ikke et ufint møte.
Pasta med ovnsbakte rødbeter og Kraftkar
6-8 ferske rødbeter
1-2 fedd hvitløk
Et par klyper maldonsalt 
6 ss olivenolje
3 ss balsamico eddik
Frisk bladpersille
150g Kraftkar eller annen blåmuggost
Frøene fra 1/2-1 granateple
En neve ristede valnøtter

En pk pasta, eller nok til 4

Sett ovnen på 200 grader. Rødbetene trenger en vask, eller i alle fall rens der du fjerner skallet. Del i båter, og legg dem i en ildfast form. Ha over godt med maldonsalt, olje og balsamico, og sleng en par hvitløksfedd opp i formen. Bak rødbetene midt i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er møre. Det kommer selvsagt litt an på hvor store bitene dine er.

I mens koker du pasta etter anvisning på pakken. Og mens vannet får koke opp, og pastaen bli al dente, renser du et granateple. Det kan fort være litt grisete, slik navnet hinter opp. Det er ikke strengt tatt nødvendig, men jeg likte crunchen det tilførte retten. 

Gi valnøttene en omgang i en tørr og varm panne for å få fram mer av den gode smaken. 

Når pastaen er ferdig, heller du av vannet. Bland inn rødbetbitene, og den gode sausen som har dannet seg rundt av olje og balsamico. Rør inn hakket bladpersille, granateplekjerner og valnøtter. Og smuldre rett og slett kraftkaren over. Kraftkar er en blåmuggost fra Tingvollost, som har vunnet priser for smaken. Men du kan selvsagt bruke en annen blåmuggost om du foretrekker det, eller ikke får tak i. Liker du ikke blåmuggost kan feta eller chevre erstatte Kraftkar.

Serveres fersk, og passe lun for en mørk høstkveld.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør