Enkel crispy duck med pannekaker og hoisinsaus

En klar favoritt ute er Pekingand, eller Crispy Duck. Gjerne servert som en bitte liten del av et større måltid. Mest som en smaksprøve å regne.
Det er kanskje helt greit. Så blir en ikke så lei.. Å lage det selv kan være litt tidkrevende med marinering over natta, samt 3-4 timer på lav varme i ovnen. Men det er nå godt da. 

En enda større utfordring synes jeg det er å kjevle løvtynne pannekaker. For ikke å snakke om å steke de uten at de sprekker. Men det finnes håp. På grensen til juks. Men helt innafor. 

Pannekakene kan du kjøpe frosne og ferdige på nærmeste innvandrerbutikk. Og så kan du gå for konfiterte andelår.
Crispy duck med pannekaker og hoisin
2 konfiterte andelår
4-5 vårløk
3/4 slangeagurk
1 pære 

Hoisinsaus
Vann
Lime

Kinesiske pannekaker

Sett stekeovnen på 180 grader. Stek andelår etter anvisning på pakka. Mine skulle stå 20 minutter, og så noen minutter med grillelementet mot slutten, slik at skinnet blir sprøtt og godt. 

Skjær vårløk i tynne strimler, agurken og pære  i tynne staver. Pære er ikke tradisjonelt tilbehør, så dropp den om du ikke liker. I agurken vil du gjerne fjerne den bløte kjernen før du skjærer staver. 
Ha litt vann i en wok eller panne du kan ha banbusdamper i. Den skal ikke stå nede i vannet, men hvile over. 

Ha litt matpapir eller lignende i bunnen av banbuskokeren der du skal dampe pannekakene. Bruk det øverste nivået til det. Jeg har en pakke med 10x10 pannekaker. Og det passer bra. Du damper opp litt av gangen. Gjerne da 10 stykker. Legg frosne pannekaker i banbuskokeren. Sett på lokket. Damp dem i 3-5 minutter. Server rett fra banbuskokeren. Og damp flere pannekaker først når det er tomt for de ferdige. 

Du kan bruke hoisinsaus akkurat som den er. Det finnes flere typer på markeder. Men føler du at den er litt tykk, blander du i 1-2 ss vann, eventuelt litt lime for å friske opp smaken.  Men jeg synes i grunnen den er god som den er. 
Når andelårene er ferdige i ovnen, drar du kjøttet fra hverandre med en gaffel.

Da er det klart for servering. Det hele er gjort på 30 minutter, og er umiddelbart klart for å inntas. Ta en pannekake. Smør på litt hoisinsaus. Legg på grønnsaker og kjøtt. Rull sammen. Og nyt luksusen. 

Det skulle rekke til forrett for 4-6, eller en hovedrett til 2.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør